De Vries bevond zichzelf even op T-splitsing: 'Hij was compleet radeloos' Formule 1
Formule 1

De Vries bevond zichzelf even op T-splitsing: 'Hij was compleet radeloos'

De Vries bevond zichzelf even op T-splitsing: 'Hij was compleet radeloos'

Jeroen Bleekemolen liet in de podcast van Formule1.nl weten dat Nyck de Vries hem compleet radeloos opbelde toen zijn contract bij McLaren niet werd verlengd. De coureur uit Friesland kreeg na het winnen van het Formule 2-kampioenschap niet direct een zitje in de Formule 1, waardoor hij even niet meer wist wat hij moest doen. Onder andere Bleekemolen kon veel steun en advies bieden waardoor De Vries de bomen door het bos weer zag.

Bleekemolen, de coureur die tevens ook geen onbekende is in de internationale racewereld, kent De Vries goed. 'Ik heb hem als klein jongetje zien opgroeien', vertelt de 41-jarige. 'Hij heeft een moeilijke tijd gehad', gaat Bleekemolen verder. 'Toen Ron Dennis wegging bij McLaren werd zijn contract niet verlengd. Hij belde me op want hij was compleet radeloos, hij wist niet wat hij moest doen. Hij bevond zichzelf op een soort T-splitsing.' De Nederlander legt uit dat De Vries heel even Ferrari op het oog had, maar in de GT-auto's. Dat de Formule 1 wellicht niet meer mogelijk was, was op dat moment best een reële gedachte.

'Hij wilde zien hoe mijn leven in elkaar zit en hij leerde wat er naast de Formule 1 nog meer was', vervolgt Bleekemolen. 'Nyck (De Vries, red.) was zoveel aan het trainen. Zijn vader zei ook dat hij wel elke dag in de sportschool kon zitten, maar als er niks te racen valt, dan heeft dat geen zin.' Na het gesprek met Bleekemolen ging De Vries nog meer werk doen. Hij ging wat minder trainen en meer leven, en actief op zoek naar een stoeltje. 'Trainen is voor hem heel belangrijk. En dat pakt hij nu weer helemaal op', vertelt de 41-jarige. De Vries laat regelmatig op zijn socialemediakanalen zien hoe hard hij traint voor zijn eerste Formule 1-seizoen. 'Hij is ontzettend fit.'

Bleekemolen steekt loftrompet: 'Hij is de buitencategorie van het veld'

In de podcast bespreekt Bleekemolen ook zijn verwachtingen voor De Vries voor het aankomende Formule 1-seizoen. Hij heeft hoge verwachtingen van de 28-jarige bij AlphaTauri. 'Ik denk wel dat hij Tsunoda kan verslaan. Hij is heel erg gegroeid', geeft Bleekemolen aan. 'De laatste paar jaren is hij zo verschrikkelijk snel. Hij is de buitencategorie van het veld', looft de Nederlander. 'Tsunoda is gewoon goed, maar hij is waarschijnlijk niet zo'n buitencategorie.' Bleekemolen vermoedt dus dat De Vries heel wat kan laten zien. Op 3 maart gaat de coureur uit Friesland officieel beginnen aan zijn debuutseizoen.

Formule 1 live kijken komend seizoen? Bestel Viaplay of F1TV of neem een kijkje op onze Formule 1 tv-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws