'Power Rankings': De man van het weekend laat zien hoe Mexicanen het doen Formule 1
Formule 1

'Power Rankings': De man van het weekend laat zien hoe Mexicanen het doen

'Power Rankings': De man van het weekend laat zien hoe Mexicanen het doen

De 'Power Rankings' van het raceweekend in Singapore zijn binnen. De overduidelijke winnaar is Sergio Pérez die met zijn overwinning toch wel wist te verbazen. Hij wordt op de hielen gezeten door Lando Norris die met zijn vierde plaats goede punten wist te scoren voor zijn team. Charles Leclerc maakt de top-drie van de 'Power Rankings' compleet.

Na iedere Grand Prix presenteert de Formule 1 de 'Power Rankings'. Hierbij worden de meest recente prestaties van de coureur beoordeeld door een vijfkoppige jury. Ook na de Grand Prix van Singapore is de balans weer opgemaakt door de jury. Hierbij wordt materiaal niet meegerekend, enkel vorm bepaalt je eindscore. De scores worden het gehele seizoen bijgehouden, zo komen we er aan het einde van het jaar achter welke coureur er nu echt het beste gepresteerd heeft.

Een Mexicaanse verrassing

Na een nette kwalificatie op zaterdag kon Pérez zondag vanaf de tweede plaats starten. Daar heeft hij ongetwijfeld gebruik van gemaakt, want dankzij een goed reactievermogen wist hij na de start gelijk de leiding over te nemen. 'Pérez heeft nauwelijks een fout begaan in zijn verdediging van de leiding tegen Leclerc', zo valt te lezen op Formula1.com.

'De Mexicaanse coureur heeft bewezen dat hij de zwaarste omstandigheden beheerst in wat hij en zijn teambaas Christian Horner beschouwen als zijn beste overwinning in zijn carrière', vervolgt het commentaar. Omdat de coureur net geen pole wist te pakken en hij een vijf-seconden straf kreeg, is zijn score net niet perfect en ontvangt hij een nette 9,4 van de jury. 'Dit is de manier waarop wij Mexicanen het doen', zou Pérez zeggen.

Goede punten voor het team

De man die net iets minder dan de Red Bull-coureur scoort is Norris. Hij kwalificeerde zich als zesde, terwijl zijn teamgenoot in Q1 achterbleef. Hij had dus een mooie uitgangspositie voor de race en daar heeft hij ook zeker gebruik van gemaakt. 'Norris mag dan geluk hebben gehad met de door Yuki Tsunoda getriggerde safety car, maar de McLaren-coureur bracht zichzelf in een positie om te profiteren van het feit dat hij het hele weekend solide was. De rit van Norris naar P4 was foutloos', luidt het commentaar van de jury. Hij krijgt daarom een nette 9,2.

De man op pole, Leclerc, sluit de top-drie af. Door een wat slechtere start en een mislukte pitstop bleef hij steken op de tweede positie. 'Leclerc kreeg gemengde scores van de juryleden. Terwijl hij de kwalificatie goed reed, had hij veel wielspin bij de start en kon hij Pérez niet passeren. Door de late lock-up van de Monegaskische coureur in de achtervolging van de Red Bull viel hij buiten het DRS-bereik en finishte 7,5 seconden van de leider', eindigt de jury, die de coureur een nette 8,2 geeft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws