AlphaTauri-baas doet opvallende onthulling: 'Had graag Schumacher in de auto gehad' Formule 1
Formule 1

AlphaTauri-baas doet opvallende onthulling: 'Had graag Schumacher in de auto gehad'

AlphaTauri-baas doet opvallende onthulling: 'Had graag Schumacher in de auto gehad'

Franz Tost had Mick Schumacher graag bij AlphaTauri gezien, zo laat de teambaas van de zusterrenstal van Red Bull Racing weten aan RTL. Om 'politieke redenen' kwam het er echter niet van voor de Duitser, die inmiddels is aangesteld als reservecoureur van Mercedes.

'Voor mij is hij altijd wel een onderwerp geweest. Ik had Mick graag in de auto gehad', laat Tost weten. Dat had betekend dat Nyck de Vries dat zitje niet had gekregen. 'Maar toen waren er andere omstandigheden, politieke redenen', gaat de Oostenrijkse topman verder. Het zou allemaal te maken hebben met het feit dat tot voor kort Schumacher nog onderdeel uitmaakte van de opleiding van Ferrari.

AlphaTauri had goedkeuring moeten krijgen van Ferrari om Schumacher aan te trekken. Uit de woorden van Tost blijkt dat die goedkeuring niet kwam. En dat is jammer, vindt de teambaas. 'Ik ben ervan overtuigd dat Mick getalenteerd is en alles heeft om een succesvolle Formule 1-carrière te hebben.' Die carrière is nu wel een soort halt toegeroepen, nu hij geen vast zitje meer heeft.

Schumacher alsnog weg bij Ferrari, vindt nieuw onderkomen bij Mercedes

Schumacher verloor zijn zitje eind vorig seizoen bij Haas, nadat het Amerikaanse team zijn contract niet verlengde en voor Nico Hülkenberg koos als zijn vervanger. Daarbovenop nam ook Ferrari afscheid van Schumacher, die nu reservecoureur is bij Mercedes. Daar vervangt de Duitser De Vries, die op zijn beurt dus wel naar AlphaTauri is gegaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws