Red Bull-coureurs hopen op sterke zondag: 'Wordt tricky met de banden' Formule 1
Formule 1

Red Bull-coureurs hopen op sterke zondag: 'Wordt tricky met de banden'

Red Bull-coureurs hopen op sterke zondag: 'Wordt tricky met de banden'

Beide Red Bull Racing-coureurs hebben vertrouwen in een goede afloop. Na een teleurstellende kwalificatie, waarbij de voorste rij aan Ferrari moest worden gelaten, brengt de race een hoop vraagtekens met zich mee. Dit biedt kansen, zo stellen Max Verstappen en Sergio Pérez. Vooral het gebrek aan het doen van een longrun en het weer zullen belangrijk zijn.

In de build-up naar de Grand Prix van Miami stelt Verstappen dat en een interessante middag voor de boeg heeft. 'Het is interessant, ook met het weer. Het wordt warm, wat het ook tricky maakt met de banden', zo verwijst hij naar de levensduur en de mogelijke strategie die de teams moeten hanteren.

Ondanks een mindere kwalificatie heeft de Nederlander vertrouwen in de race. 'We hebben een goede auto, het wordt close. Over het algemeen heeft niemand een duidelijk beeld wat het interessant maakt. Ik hoop altijd een goede start te hebben, maar het wordt lange race en we weten niet wat er gaat gebeuren, dus we gaan het zien', zo besluit hij.

Pérez pleit voor een open mind

De teamgenoot van Verstappen vindt vooral dat men er met een open mind in moet gaan, omdat er weinig data is over de race-omstandigheden. 'We gaan er zeker voor, zoals altijd. Het wordt een lange race, maar we gaan er zeker voor. We moeten open zijn met de dingen, want we hebben geen longrun gedaan', aldus de Mexicaan, die nog altijd hoopt op de overwinning. 'We komen erachter in een paar uur, maar hopelijk wel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws