Wolff wil huidig concept niet opgeven: 'De reglementen veranderen toch niet' Formule 1
Formule 1

Wolff wil huidig concept niet opgeven: 'De reglementen veranderen toch niet'

Wolff wil huidig concept niet opgeven: 'De reglementen veranderen toch niet'

Toto Wolff gelooft nog altijd in het huidige concept van de W13 van Mercedes. De Duitse renstal is op dit moment niet competitief en ook in Miami ging het weer mis met de afstelling van de auto. Over twee weken, wanneer het Formule 1-circus te vinden is in Barcelona, zal Mercedes de huidige auto vergelijken met de launch-auto.

De bolide van Mercedes kon op veel lof rekenen nadat deze werd gepresenteerd tijdens de testdagen in Bahrein. Het loopt echter nog niet lekker bij de Duitse renstal, maar de teambaas van Mercedes wil de hoop niet opgeven. 'We geloven nog steeds dat ons concept de potentie heeft om vooraan mee te doen', wordt Wolff geciteerd door Motorsport.com. 'Het is wel een gevoelig concept. Zodra de auto in het juiste werkvenster zit dan gaat het goed, maar het is lastig om dit punt te vinden.'

Mercedes legt prestaties W13 snel onder de loep

Mercedes gaat heel snel de huidige auto onder een vergrootglas leggen. Over twee weken zal de Formule 1 immers terugkeren in Europa voor de Grand Prix van Spanje. 'In Barcelona kunnen we auto gaan vergelijken met ons eerste concept.' De Duitse renstal kwam niet met de daadwerkelijke W13 naar de testdagen in Barcelona. Deze werd pas aan de wereld getoond tijdens de wintertest in Bahrein. 'Daarna komt pas het moment waarop we gaan besluiten wat we volgend jaar gaan doen.'

Dat betekent echter niet dat Mercedes zich volledig gaat focussen op het aankomende seizoen. Wolff ziet dat zijn team de auto steeds beter begint te begrijpen. 'Je kan niet zomaar dit seizoen afschrijven en je richten op volgend jaar. Zo werkt het niet. De reglementen zullen toch niet veranderen. We begrijpen de auto elk weekend beter. We hadden al aangegeven dat dit een experimenteel weekend zou worden', aldus de teambaas van Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws