Leclerc vreest voor Red Bull: 'Als ze dicht bij ons zitten, wordt het erg lastig' Formule 1
Formule 1

Leclerc vreest voor Red Bull: 'Als ze dicht bij ons zitten, wordt het erg lastig'

Leclerc vreest voor Red Bull: 'Als ze dicht bij ons zitten, wordt het erg lastig'

Charles Leclerc verwacht niet dat Ferrari het makkelijk gaat krijgen tijdens de Grand Prix van Miami. De Monegask, die zondag vanaf poleposition vertrekt, denkt dat het erg krap tussen Red Bull Racing en zijn team zal worden als de Oostenrijkers de aansluiting hebben met de huidige kampioenschapsleiders.

'Als ze dicht bij ons zitten, wordt het erg lastig', vertelt Leclerc in gesprek met Motorsport.com. 'Maar we hebben een voordeel in de bochten. Hopelijk betekent dat dat ze te ver weg van ons zitten om kans te maken om ons in te halen op de rechte stukken. De snelheid van onze auto is best goed, we moeten op onszelf letten', is de 24-jarige stellig.

Leclerc gelooft wel dat zijn auto goed genoeg is om de Red Bull achter zich te houden. Gevraagd hoeveel vertrouwen hij in de F1-75 heeft, antwoordt hij duidelijk: 'Heel veel. Het pakket dat we hebben, is zeer sterk. Het werkt in vrijwel iedere omstandigheid die we sinds het begin van dit seizoen zijn tegengekomen. Dat is een goed teken voor de toekomst, maar zoals ik al vaker zei, denk ik dat de updates erg belangrijk zullen zijn.'

Leclerc blij met rugdekking Sainz tegen Red Bull

Carlos Sainz start naast zijn teamgenoot op de tweede plaats. Leclerc is blij dat hij dankzij de Spanjaard ook rugdekking heeft tegen de Red Bulls van Max Verstappen (P3) en Sergio Pérez (P4): 'Beide auto's zijn competitief en daardoor zijn Carlos en ik competitief. Het is geweldig voor het team en wij gaan proberen om op dezelfde posities te eindigen in de race.'

Wedden dat Verstappen de GP van Miami wint? Ontvang 2,5 keer je inzet! Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws