Leclerc wil start maximaliseren: 'Het gaat spannend worden met Red Bull' Formule 1
Formule 1

Leclerc wil start maximaliseren: 'Het gaat spannend worden met Red Bull'

Leclerc wil start maximaliseren: 'Het gaat spannend worden met Red Bull'

Charles Leclerc hoopt dat hij beide Red Bulls en teamgenoot Carlos Sainz achter zich kan houden tijdens de race in Miami. De Monegask mag beginnen vanaf poleposition en zijn teamgenoot mag naast hem starten op de eerste startrij. Max Verstappen en Sergio Pérez vullen de tweede startrij, waardoor Leclerc een spannende race verwacht.

Het Miami International Autodrome is een nieuw circuit voor de Formule 1-coureurs. De rijders konden op vrijdag en zaterdag geen goede longrun doen, waardoor ze niet kunnen inschatten hoe de race zal verlopen. 'Ik heb eigenlijk geen verwachtingen voor deze race', zegt Leclerc bij Formula 1 tijdens de parade voorafgaand aan de race. 'Ik wil gewoon voor de overwinning gaan.'

Leclerc wist op zaterdag de snelste tijd neer te zetten, terwijl Sainz de tweede tijd op zijn naam zette. Hierdoor houden de Ferrari-coureurs de twee Red Bull Racing-rijders achter zich. 'Het gaat een heel erg spannend gevecht worden met Red Bull en natuurlijk met Carlos aan mijn zijde. Hopelijk hebben we een goede start en kunnen we onze eerste positie behouden.'

Leclerc: 'Veel water drinken'

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat het zal gaan tussen Ferrari en Red Bull. Leclerc hoopt bij de start al een slag te kunnen slaan. 'Het zit al het hele jaar dicht bij elkaar en dat zal hier ook het geval zijn. Het maximaliseren van de start zal het belangrijkste zijn en dan komt bandenmanagement in het spel. Het is ook heel erg warm, dus we moeten veel water drinken. Hopelijk wordt het een goede race', aldus de Ferrari-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws