Red Bull onverschillig over reglementswijziging: 'Maar sommigen zeggen dat we geluk hebben gehad' Formule 1
Formule 1

Red Bull onverschillig over reglementswijziging: 'Maar sommigen zeggen dat we geluk hebben gehad'

Red Bull onverschillig over reglementswijziging: 'Maar sommigen zeggen dat we geluk hebben gehad'

Paul Monaghan, de hoofdingenieur van Red Bull Racing, weet niet wat hij van de nieuwe reglementen moet vinden. De Brit is van mening dat de regels de vrijheden van de ingenieurs inperken, maar het team heeft desondanks wel een sterke auto weten te bouwen. Aankomend seizoen zullen de reglementen opnieuw enigszins wijzigen, al had Monaghan liever gezien dat teams op hun eigen manier porpoising hadden geëlimineerd.

Red Bull is dus goed uit de reglementswijziging van afgelopen seizoen gekomen door beide titels te winnen. Dat wil echter niet zeggen dat de Oostenrijkse renstal heel erg enthousiast is over de huidige reglementen in de Formule 1. 'Ik zou niet willen zeggen dat deze reglementen per se goed of slecht zijn', wordt Monaghan geciteerd door PlanetF1. 'Persoonlijk denk ik dat ze een beetje beperkt zijn omdat de auto's redelijk op elkaar lijken en onze vrijheden zijn ingeperkt in vergelijking met voorgaande jaren.'

'Het gaat er echter niet om of we de regels leuk vinden of niet, het gaat erom hoe goed we ermee kunnen werken', vervolgt de ingenieur. Dat heeft Red Bull dit seizoen in ieder geval wel laten zien. 'Sommigen zeggen dat wij geluk hebben gehad en vanaf het begin een goede ontwikkeling hebben doorgemaakt waarvan we hebben kunnen profiteren.' Wel lijkt de FIA zijn doelen gehaald te hebben met de nieuwe reglementen. 'Als het doel was om de auto's dichter bij elkaar te laten rijden dan lijkt dat bereikt te zijn.'

Monaghan: 'Volgend jaar opnieuw wennen'

Aankomend seizoen worden de regels opnieuw enigszins gewijzigd. Voor de Grand Prix van België kregen de Formule 1-teams alvast een voorproefje van deze reglementen. 'De FIA heeft vanaf Spa de technische richtlijnen ingevoerd en dat heeft iedereen beïnvloed. Ik denk dat er een natuurlijke transitie zou zijn geweest om porpoising te elimineren en dat werd nu misschien versneld. Er zijn bovendien enkele kleine wijzigingen voor volgend jaar waar iedereen aan moet wennen en op moet inspelen', aldus Monaghan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws