Red Bull Racing laat fans livery RB19 ontwerpen voor Grands Prix in Amerika Formule 1
Formule 1

Red Bull Racing laat fans livery RB19 ontwerpen voor Grands Prix in Amerika

Red Bull Racing laat fans livery RB19 ontwerpen voor Grands Prix in Amerika

Christian Horner heeft tijdens de launch van de RB19 voor het seizoen 2023 bekend gemaakt dat er voor de Amerikaanse Grands Prix een wedstrijd komt om de livery van de Red Bull te bepalen. Fans kunnen zo een ontwerp maken en deze insturen, waarna een jury bepaalt welk ontwerp het best is en ook daadwerkelijk geproduceerd wordt. Ook gaat Red Bull een eerder ontworpen auto veilen voor het goede doel.

Nadat Red Bull Racing haar nieuwe livery voor het seizoen 2023 bekend maakte, lichtte Horner toe dat deze livery niet bij elke race dit seizoen gebruikt zal worden. Tijdens drie verschillende races in Amerika, die in Miami, Austin en Las Vegas, zal er met een ontwerp worden gereden dat door de fans is gemaakt. Onder de naam 'Make Your Mark' wordt er een wedstrijd gehouden, waarbij de fans bepalen hoe de auto eruit moet komen te zien voor de genoemde Grands Prix. Vervolgens zal een jury bepalen welk ontwerp er daadwerkelijk op de auto komt.

'Het gaat erom de fans te betrekken bij het ontwerp en het uiterlijk van de auto. Voor de drie Amerikaanse races dit jaar zullen we voor het eerst de fans betrekken bij het ontwerp van de livery voor die drie races. Het wordt een wedstrijd, het is een geweldige kans en we hebben er lang over nagedacht', zo begint Horner zijn verhaal. 'We weten dat de mensen dit willen zien, ze willen erbij betrokken zijn, en dit is hun kans om dat te doen. Voor de eerste Amerikaanse race in mei in Miami, denk ik dat de competitie vandaag wordt geopend. Iedereen kan meedoen en interessante liveries ontwerpen.'

Red Bull veilt auto voor goede doel

De fans kunnen niet alleen zelf een auto ontwerpen, ook wordt er een auto geveild voor het goede doel van Red Bull, genaamd 'Wings for Life'. De Britse kunstenaar Mr. Doodle heeft de livery van de RB14 ontworpen, en deze auto zal geveild worden als showauto. 'We gaan deze auto veilen voor ons goede doel Wings for Life en elke cent van de veiling van deze auto gaat naar het goede doel. De veiling begint vandaag bij Christie's. Het zal geweldig staan in elke woonkamer of aan elke muur! Het is een fantastisch kunstwerk, dat moet gezegd worden', aldus de teambaas van Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws