'Red Bull's ServusTV en ORF gaan F1-rechten in Oostenrijk delen' Formule 1
Formule 1

'Red Bull's ServusTV en ORF gaan F1-rechten in Oostenrijk delen'

'Red Bull's ServusTV en ORF gaan F1-rechten in Oostenrijk delen'

Na het wegvallen van het Duitse RTL liggen de televisierechten voor het uitzenden van de Formule 1 in Oostenrijk voor het oprapen. Volgens de meest recente berichtgeving van Speedweek gaan het Oostenrijkse ORF en Red Bull's televisiezender ServusTV afwisselend F1-races uitzenden.

Vanaf 2021 zullen de Grands Prix dus afwisselend op een van deze zenders te zien zijn, suggereert het Duitse medium. Tot voor kort werden de Oostenrijkse Formule 1-fans voorzien via het Duitse RTL, dat de wedstrijden via een open kanaal uitzond.

In 2021 zullen de twee kanalen de uitzendrechten dus delen. Het is een overeenkomst die wel vaker gesloten wordt. In Italië wordt de sport bijvoorbeeld uitgezonden door Sky terwijl ook TV8 toegang heeft tot de beelden.

Mateschitz overweegt F1-rechten

Dietrich Mateschitz, eigenaar van Red Bull, gaf eerder al aan dat het merk overwoog om de rechten naar zich toe te trekken: 'We zijn geen sportzender maar we moeten een dergelijke optie natuurlijk overwegen.'

'Formule 1-rechten zijn altijd interessant voor zenders maar we kunnen er momenteel weinig over kwijt. We moeten zien hoe ORF reageert en wat Sky doet, het ligt aan de situatie op de markt', gaf de Oostenrijker aan. Vermoedelijk is een samenwerking met ORF voldoende om ServusTV mee te krijgen in het project. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws