Relatie Ferrari en Leclerc op de proef gesteld: 'Twee zeges verloren in acht dagen' Formule 1
Formule 1

Relatie Ferrari en Leclerc op de proef gesteld: 'Twee zeges verloren in acht dagen'

Relatie Ferrari en Leclerc op de proef gesteld: 'Twee zeges verloren in acht dagen'

Daar waar in de eerste races van het seizoen Max Verstappen de nodige pech te verduren kreeg, is het de afgelopen twee weekenden raak voor zijn concurrent Charles Leclerc. De Monegask zag in acht dagen tijd twee keer de overwinning uit zijn vingers glippen, nadat hij in Barcelona uitviel met een probleem aan zijn turbo en in Monaco door een slechte strategische keuze terugzakte naar P4 vanaf de leiding. Martin Brundle heeft medelijden met de Ferrari-coureur.

Brundle voelt in zijn column bij Sky Sports mee met de Monegask. 'Je moet wel medelijden hebben met Leclerc, hij pakte de pole en reed comfortabel aan de leiding. Die strategie wierp hem terug naar de vierde plaats. In de achttiende ronde wisselde hij naar de inters en drie rondjes later moest hij na een verwarrende radioboodschap alweer wisselen naar de slicks. Daarbij moest hij eventjes wachten op Sainz bij een dubbele pitstop.'

Bij de eerste pitstop was het Pérez die door een ondercut voorbij ging aan de Ferrari-coureur. 'Leclerc kreeg de undercut van Perez om zijn oren waardoor hij werd terugverwezen naar de tweede plaats. Door die tweede stop kwam hij terug op de vierde plaats. Tijdens de rode vlag door de crash van Mick Schumacher is hij zeker weten in staat geweest om zijn gevoelens te delen met zijn team', zo denkt de Britse analist dat het er niet gezellig aan toe is gegaan in de garage bij het team.

Relatie Ferrari en Leclerc op de proef gesteld

Door het geblunder van zijn team is het gat naar Verstappen alleen maar groter geworden, terwijl hij er juist voor had kunnen staan. 'Deze race had hij alleen maar iets te verliezen en dat hij niet eens op het podium staat strooit alleen maar meer zout in de wonden. De gedeelde bewondering tussen Leclerc en Ferrari doet mij denken aan de relatie die Michael Schumacher had met zijn team. Maar die relatie is meermaals getest aangezien Leclerc twee zeges verloor in acht dagen en daarmee de kans om de leiding in het wereldkampioenschap te heroveren vergooit is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws