Needell ziet Red Bull fout maken: 'Dan had Max de Grand Prix gewonnen' Formule 1
Formule 1

Needell ziet Red Bull fout maken: 'Dan had Max de Grand Prix gewonnen'

Needell ziet Red Bull fout maken: 'Dan had Max de Grand Prix gewonnen'

Tiff Needell sluit zich aan bij de woorden van Jos Verstappen en denkt dat Red Bull Racing meer had kunnen doen om Max Verstappen aan de overwinning te helpen. De voormalig F1-coureur denkt dat het team de kansen op de overwinning voor de Nederlander heeft vergooid door beide coureurs niet om te wisselen in het begin van de race. Dat zouden wederom teamorders zijn, maar dat die er zijn is alleen maar logisch, vindt hij.

In zijn podcast wijdt Needell uit over de gebeurtenissen in Monaco. Hij zag Red Bull winnen op strategie, maar had gedacht dat de andere coureur met de overwinning aan de haal zou gaan. 'Ik had verwacht dat ze Max eerder met Pérez zouden omwisselen. Het gebeurde niet natuurlijk, maar als ze dat hadden gedaan, dan had Max de Grand Prix gewonnen. Misschien heeft Red Bull het verpest door ze niet eerder om te wisselen', zo legt hij de schuld bij het team.

De Brit vindt het dan ook onzin dat iedereen valt over het gebruik van teamorders. De coureurs worden simpelweg betaald om te doen wat het team wil en daar hebben ze naar te luisteren, zo stelt hij. 'Mensen zeggen wel steeds dat je geen teamorders moet doen, maar je betaalt twee coureurs miljoenen per jaar en ze moeten doen wat jij zegt dat ze moeten doen wat goed is voor het team', zo is de voormalig F1-coureur van mening.

Verstappen senior ontevreden over strategie

Eerder was het al de vader van Verstappen die in zijn column aangaf dat hij graag had gezien dat Red Bull meer had gedaan om de Nederlandse coureur aan de overwinning te helpen. De voormalig coureur van onder andere Benetton stelde dat het team nu vooral Pérez aan de overwinning hielp, terwijl zijn zoon de leider in het wereldkampioenschap is en dus had hij willen zien dat het team de keuze voor de wereldkampioen had gemaakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws