Ricciardo heeft vertrouwen in 2024: 'Weet zeker dat ik in een betere vorm kan terugkeren' Formule 1
Formule 1

Ricciardo heeft vertrouwen in 2024: 'Weet zeker dat ik in een betere vorm kan terugkeren'

Ricciardo heeft vertrouwen in 2024: 'Weet zeker dat ik in een betere vorm kan terugkeren'

Daniel Ricciardo benoemt dat het risico groter was geweest als hij in 2023 was gegaan voor een stoeltje bij Haas. De achtvoudig racewinnaar had een minder jaar bij het team van McLaren, waardoor zijn contract vroegtijdig werd ontbonden. Komend seizoen zal hij dan ook niet op de grid staan en dat kan volgens hemzelf juist iets goeds zijn.

Eerder liet Ricciardo al weten niet geïnteresseerd te zijn in een stoeltje bij Haas, omdat hij dacht dat hij na nog een mislukt seizoen, zijn carrière in de sport zou beëindigen. De Australiër koos dan ook voor een jaar met meer tijd voor zichzelf. 'Ik weet zeker dat ik in een betere vorm kan terugkomen', zo begint de coureur, geciteerd door Motorsport.com.

Ook een rol als reservecoureur trok niet zijn interesse. 'Ik wil niet zomaar achterin de garage staan', benoemt de 33-jarige. Wel wil Ricciardo bij bepaalde gelegenheden zelf achter het stuur kruipen. 'Je kunt de krachten die op ons inwerken in een Formule 1-auto niet simuleren. Ik kan alleen een hoop nektraining doen om in vorm te blijven', benoemt de coureur. Maar op dit niveau is er geen manier om echt rijden te vervangen. Af en toe zelf rijden is dan dus de enige optie.

Ricciardo: 'Het was misschien mijn beste seizoen sinds 2016'

Ricciardo hoopt voornamelijk dat een jaar zonder fulltime-zitje een positief effect zal hebben. 'Ik had de indruk dat dit misschien mijn beste seizoen was sinds ongeveer 2016. Dus ik weet wat een beetje afwezigheid met me doet', verklaart de coureur. In een normaal seizoen heeft een coureur weinig rust. 'Ik ga op zomervakantie, maar dat is maar twee of drie weken vrij', eindigt Ricciardo, die dat duidelijk niet genoeg vindt.

In 2019 maakte Ricciardo de overstap van het team van Red Bull Racing naar Renault, waar hij twee jaar heeft gereden. Behalve twee podiums in zijn tweede seizoen, vielen de resultaten daar een beetje tegen. Daarom maakte de Australiër in 2021 de overstap naar McLaren, maar daar wist hij niet aan de verwachtingen te voldoen. Momenteel is hij teruggekeerd naar het team van Red Bull, waar hij een rol als derde coureur vervult.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws