Ricciardo houdt goede moed: 'We sluiten hier niet af met zorgen' Formule 1
Formule 1

Ricciardo houdt goede moed: 'We sluiten hier niet af met zorgen'

Ricciardo houdt goede moed: 'We sluiten hier niet af met zorgen'

Daniel Ricciardo heeft een goed gevoel overgehouden aan de drie testdagen in Bahrein. Na problemen met het circuit in de ochtend verwachtte de Australiër de baan mogelijk niet meer op te kunnen, maar dat lukte uiteindelijk toch. ‘Het ging goed’, zegt hij daarover tegen Formula1.com.

Op de eerste twee dagen heeft de coureur van Visa Cash App RB vooral korte runs gereden terwijl hij op de laatste testdag voor langere runs ging. De man uit Perth is over het algemeen blij met het aantal rondes dat hij over de drie dagen heeft kunnen rijden. ‘Ik heb veel rondes kunnen rijden. Ik voel me goed en ik voel me fit’, geeft hij aan.

‘Wat betreft performance proberen we in het midden van het veld te strijden.’ Hoewel hij op de eerste testdag de vierde tijd reed, denkt hij nog niet vooraan mee te kunnen doen. ‘Er is werk te doen voor we de teams vooraan bij kunnen halen’, aldus Ricciardo, die aangeeft daar niet verrast door te zijn. ‘We sluiten hier niet af met zorgen. We weten waar we staan en werken vanaf daar verder.’

Verder met updates van Abu Dhabi

RB is de afgelopen dagen al eens bestempeld als mogelijke dark horse die onverwacht goed zal presteren. Daar kan de vrolijke Australiër wel om lachen. ‘Mensen van buiten, fans, werden erg enthousiast bij het idee dat we zouden lijken op een andere, bepaalde bolide uit het verleden.’ Volgens Ricciardo is daar echter geen sprake van. ‘Dat is het zeker niet.’

Toch blijft hij positief. ‘We proberen het beste te halen uit wat we hebben. We hebben de auto verder ontwikkeld ten opzichte van vorig jaar’, legt hij uit. De renstal, toen nog onder de naam AlphaTauri, kwam met updates tijdens de laatste race in Abu Dhabi en is vanaf dat punt verder gaan ontwikkelen. ‘Maar als we regelmatig Q3 en de top tien willen halen, moeten we nog wel wat meer vinden’, sluit hij af op een realistische noot.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws