Ricciardo meende mogelijkheid tot zeges niet bij Red Bull achter te laten Formule 1
Formule 1

Ricciardo meende mogelijkheid tot zeges niet bij Red Bull achter te laten

Ricciardo meende mogelijkheid tot zeges niet bij Red Bull achter te laten

Daniel Ricciardo heeft niet getwijfeld aan of hij nooit meer zou winnen na zijn termijn bij Red Bull Racing. Hij liet de Oostenrijkse renstal achter zich en besloot naar een minder sterk team te gaan, Renault, om vervolgens de overstap naar McLaren te maken. Met McLaren won hij in 2021, en dat was naar zijn eigen idee slechts een kwestie van tijd.

The Race vraagt de Australiër of hij na zijn vertrek bij Red Bull verwachtte dat hij nooit meer op de hoogste treden van het ereschavot zou staan. 'Zo heb ik er nooit over nagedacht wanneer ik het de afgelopen jaren lastig had', geeft Ricciardo aan. 'Ik dacht nooit: 'Was Monaco de laatste keer dat ik op het podium eindigde?' Ik dacht alleen dat ik er waarschijnlijk iets harder voor moest werken.'

Ricciardo boekt successen met Renault en McLaren

Dat harde werken bleef Ricciardo doen, en dat betaalde zich in 2020 al uit. Na jaren was het de ervaren man uit Perth die Renault weer eens een podiumplek bezorgde. 'Dat was een groot doel van ons', vervolgt Ricciardo. 'Daar haalde ik dan ook veel voldoening uit. Die voldoening was er bij mijzelf, maar ook bij de rest van het team.' Oud teambaas Cyril Abiteboul moest zelfs een tatoeage laten zetten vanwege het succes van zijn coureur.

Tijdens de Grand Prix van Monza 2021 keerde Ricciardo wederom terug naar het podium, maar afgelopen jaar mocht hij weer op de hoogste trede klimmen. Voor McLaren wist hij te winnen en ook daar is hij zeer trots op. 'Monza heeft het het allemaal waard gemaakt', zo blikt hij terug. 'Het brengt ook een zekere trots met zich mee om het met een ander team te doen. McLaren is daarnaast zeker het minste team niet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws