Ricciardo wil koste wat het kost 'de deur niet dichtgooien voor de Formule 1' Formule 1
Formule 1

Ricciardo wil koste wat het kost 'de deur niet dichtgooien voor de Formule 1'

Ricciardo wil koste wat het kost 'de deur niet dichtgooien voor de Formule 1'

Terwijl er veel gesprekken gevoerd worden over de toekomst van McLaren-coureur Daniel Ricciardo, is de knoop nog niet doorgehakt. Nadat McLaren bevestigde dat het contract van de 33-jarige aan het einde van dit seizoen niet wordt verlengd, wordt de Australiër gelinkt aan onder andere Alpine en Haas, maar een definitieve beslissing is tot nu toe uitgebleven. Waar Ricciardo volgend jaar terechtkomt, is dus nog afwachten.

Ondanks dat de Austaliër eerder dit jaar openhartig was over zijn toewijding aan McLaren, is er toch geen overeenkomst tussen het team en hemzelf gekomen. Mede-Australiër Oscar Piastri zal vanaf 2023 het stoeltje naast Lando Norris opvullen. Waar Ricciardo heen gaat, is nog onbekend. In de geruchtenmolen bevindt zich onder andere de optie van Alpine en Haas, al wordt bij de Franse renstal ook Pierre Gasly als een optie gezien.

'Mijn team praat met iedereen op dit moment', begint Ricciardo op de mediadag in Singapore, voor de microfoon van het Britse SkySports. 'Dus, het is niet dat teams niet bellen of niet geïnteresseerd zijn', gaat hij verder. 'Ik probeer daarmee niet over te komen alsof ik teveel zelfvertrouwen heb, we doen gewoon ons best om te kijken wat een goede optie is.' McLaren heeft nog geprobeerd om Ricciardo naar de IndyCar te krijgen, maar dat aanbod sloeg hij af.

'Ik houd van de andere disciplines in de motorsport, maar daar zie ik mezelf niet,' legt de Australiër uit. 'Ik heb het gevoel dat, als ik dat zou doen, dat het de deur naar de Formule 1 volledig sluit. Ik ben puur gefocust op de Formule 1', klinkt de 33-jarige vastberaden. Het 2022-seizoen verloopt voor Ricciardo tot nu toe niet soepel. Door meerdere problemen en uitvalbeurten staat de Australiër op de veertiende plaats in het klassement, met slechts 19 punten. Teamgenoot Norris staat op de zevende plek, met 88 punten.

Haas niet bereid om te wachten op Ricciardo

Naast Alpine staat Ricciardo ook bij de Amerikaanse renstal Haas op het lijstje. Haas heeft echter meerdere coureurs in de wachtrij, en dat betekent niet per se dat er een zitje voor de Australiër gereserveerd is. 'Ik wil niet voor Ricciardo spreken, maar ik denk dat hij zijn keuzes aan het afwegen is', zegt Haas-teambaas Guenther Steiner. 'En dat is het grootste onderdeel van alles, hij moet goed nadenken over de keuze die hij neemt. Als hij besluit naar een ander team te gaan, mogelijk achteraan op de grid, dan betekent het niet dat hij niet meer naar voren kan.'

Haas heeft in vergelijking met het voorgaande seizoen een vrij grote stap gemaakt, waardoor Haas-coureurs Mick Schumacher en Kevin Magnussen nu vaker punten kunnen scoren dan voorheen. 'Ricciardo moet uitzoeken wat hij wil gaan doen in het leven, en dat kost tijd, want het is een grote beslissing in zijn carrière. Ik weet zeker dat hij voorzichtig is met wat hij wil doen', aldus Steiner. Steiner is niet de enige teambaas die zich over Ricciardo heeft uitgelaten. Ook Red Bull Racing-teambaas Christian Horner gaf aan dat de 33-jarige een zitje verdient.

Ricciardo: 'Vooraan is uiteindelijk waar ik wil zijn'

De McLaren-coureur heeft met Red Bull zeven overwinningen behaald, met McLaren tot nu toe één. Ricciardo erkent dat zijn competiviteit is gedaald. 'Ik heb redelijk wat meegemaakt de voorgaande jaren, dus ik weet dat er iets is om voor te vechten', vervolgt hij. 'Monza vorig jaar was het beste scenario qua vechten voor een overwinning. Als je daar eenmaal van proeft, dan is het echt. Vooraan is uiteindelijk waar ik wil zijn.' Ricciardo wil niet in het eerste het beste zitje springen dat hem aangeboden wordt. De kans is er dat we de McLaren-coureur volgend jaar niet op de grid zien, maar daar is tot nu toe nog niks over bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws