Rossi heeft het volste vertrouwen in Szafnauer: 'Hij is de baas en doet het uitstekend' Formule 1
Formule 1

Rossi heeft het volste vertrouwen in Szafnauer: 'Hij is de baas en doet het uitstekend'

Rossi heeft het volste vertrouwen in Szafnauer: 'Hij is de baas en doet het uitstekend'

De grote verliezer van het silly season is zonder twijfel Alpine die in korte tijd zowel Fernando Alonso als Oscar Piastri verloor. Toch heeft de CEO van het team, Laurent Rossi, niks dan goeds te zeggen over de teambaas Otmar Szafnauer.

'Otmar is de baas en dat is sinds hij bij ons is altijd zo geweest', begint de CEO, geciteerd door Autosport. De Roemeense Amerikaan werkt pas sinds februari dit jaar bij Alpine en dus waren er nog wel wat dingen waar hij en het team aan moesten wennen. 'We hadden een beetje een overgangsperiode voor mij om een paar zaken over te dragen, maar Otmar is één van de medewerkers waar ik het meest trots op ben', vervolgt Rossi.

'Hij behaalt elke dag sinds hij aankwam goede resultaten', prijst de CEO zijn teambaas. Toch heeft Rossi nog niet alles helemaal losgelaten. 'Over onderwerpen zoals coureurs blijven we goed contact houden, dus ik ken alle ontwikkelingen', vertelt de Fransman. 'We zorgden dat we het eens waren over het maximum, de limieten en de grenzen, omdat we natuurlijk op één lijn moeten zitten en ik moet weten wat er gebeurt, maar er was geen echte onenigheid tussen ons.'

'Ik vertrouw erop dat hij het team zal laten groeien'

Vorig jaar was de taakverdeling bij Alpine een stuk minder duidelijk zo vertelt Rossi. 'Toen was ik erg betrokken bij het team, vooral omdat er geen teambaas was', vertelt hij. 'Het management moest erbij zijn en ik moest begrijpen hoe het team werkte voordat ik de veranderingen aanbracht die ik wilde maken, en dat heb ik nu dus gedaan', legt de CEO uit.

'Ik geloof dat de aanpassingen werken, want op de baan presteren we en dat is trouwens het belangrijkste in de sport', vervolgt Rossi. Hij heeft goede hoop dat Szafnauer dus blijft zorgen dat het team vooruit blijft gaan. 'Otmar is de baas. Ik vertrouw hem volledig en hij doet het uitstekend. Dus het geeft me die gemoedsrust en ik vertrouw erop dat hij het team zal blijven laten groeien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws