Russell leerde van mindere jaren bij Williams: 'Ervaringen die andere coureurs nooit beleven' Formule 1
Formule 1

Russell leerde van mindere jaren bij Williams: 'Ervaringen die andere coureurs nooit beleven'

Russell leerde van mindere jaren bij Williams: 'Ervaringen die andere coureurs nooit beleven'

George Russell denkt dat de ervaringen die hij heeft opgedaan bij het team van Williams heel erg belangrijk waren. De coureur kende geen geweldige seizoenen bij de Britse renstal, want hij reed continu achteraan. Dat maakte het niet alleen moeilijk voor de coureur zelf, maar ook het team leed onder de slechte prestaties. De waardevolle lessen die hij daar heeft geleerd, maken hem naar eigen zeggen sterker en daarom verwacht hij een positieve reactie bij Mercedes na vorig seizoen.

Russell heeft drie jaar lang bij het team van Williams gereden. Pas in zijn laatste jaar leek de Britse renstal af en toe mee te kunnen doen om de punten. In de jaren daarvoor had Williams de negentiende en twintigste plek al vaak voor het weekend gereserveerd. 'De ervaring die ik bij Williams heb opgedaan, was zeker heel belangrijk voor mijn groei', geeft Russell toe tegenover de Britse tak van GPFans. 'Er waren ervaringen die sommige andere coureurs nooit zullen beleven. Ik reed in een zeer uitdagende auto en ik vocht achter in het veld.'

Gedurende zijn tijd bij Williams ging het zowel op als naast de baan niet van een leien dakje. 'Het was erg moeilijk om het moreel binnen het team hoog te houden omdat iedereen continu weg was van hun familie om te concurreren voor niets, om geen punten te scoren gedurende twee jaar. Het was erg moeilijk voor het team om te doorstaan. Dat maakte me sterker als persoon en ik ben er zeker van dat het me in de toekomst zal helpen.' Bij Williams scoorde Russell in zijn derde seizoen zijn eerste punten tijdens de Grand Prix van Hongarije.

Russell: 'Ook bij Mercedes enkele uitdagende tijden'

Toen de Brit de overstap maakte naar het team van Mercedes had hij eindelijk gehoopt om echt voor de zeges te strijden. Dat deed hij immers al toen hij Lewis Hamilton verving in 2020. Het jaar liep echter heel erg anders voor Russell en de Duitse renstal. 'Nu bij Mercedes hebben we ook enkele uitdagende tijden gehad om verschillende redenen. Maar deze ervaringen maken je sterker en ik ben er zeker van dat we ze dit seizoen waardevol zullen vinden', aldus de enkelvoudig racewinnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws