Russell optimistisch na goede vrijdag in Singapore: 'Lijkt dat we strijden voor de plekken op de tweede startrij' Formule 1
Formule 1

Russell optimistisch na goede vrijdag in Singapore: 'Lijkt dat we strijden voor de plekken op de tweede startrij'

Russell optimistisch na goede vrijdag in Singapore: 'Lijkt dat we strijden voor de plekken op de tweede startrij'

George Russell sprak na afloop van de openingsdag op het Marina Bay Street Circuit vergelijkbare woorden als zijn teamgenoot Lewis Hamilton en is optimistisch over de kansen van Mercedes in het restant van het weekend. Volgens de Brit zit het veld vooraan dicht op elkaar, maar zag vooral Ferrari er over één ronde ontzettend snel uit. Russell denkt bovendien dat het Italiaanse team op vrijdag nog niet het achterste van de tong heeft laten zien.

Russell opende het weekend met een zesde plaats in de eerste vrije training. Dat is voor de enkelvoudig Grand Prix-winnaar een prima resultaat. Tijdens VT2 ging het zelfs nog beter, want de Mercedes-coureur wist, achter het Ferrari-duo, P3 voor zich op te eisen. De W14 gedroeg zich goed volgens Russell en dat is dit jaar ook wel eens anders geweest op de vrijdag van een GP-weekend.

'Dit was waarschijnlijk onze beste vrijdag van het jaar', herhaalt Russell de woorden van zijn teamgenoot Hamilton in gesprek met Motorsport.com. 'De baan voelt erg goed aan. We hebben erg veel grip van de eerste tot de vijfde bocht, waar het oppervlak is vernieuwd. En het verwijderen van een paar bochten in de derde sector heeft het circuit een veel betere flow gegeven. Dus ik heb erg genoten vandaag', stelt Russell die veel verwacht van Ferrari dit weekend.

Ferrari lijkt favoriet

Russell denkt dat onderlinge verschillen aan de kop erg klein zijn en dus is het van belang om het maximale uit de auto te halen. 'Er zitten op dit moment vijf teams heel dicht bij elkaar, dus het is erg spannend. We zullen vanavond hard moeten werken om die laatste milliseconden te vinden', weet de Brit die Ferrari de favorietenrol in de schoenen probeert te schuiven.

'Ferrari lijkt momenteel de favoriet te zijn. Ik denk dat ze nog niet op maximaal vermogen reden, dus ze hebben waarschijnlijk ook nog een paar tienden achter de hand. Het lijkt erop dat wij voor de plekken op de tweede startrij zullen meevechten. Maar je weet nooit wat er gebeurt. De banden zijn hier erg belangrijk. Als je de sweet spot van de zachte band weet te vinden, kun gemakkelijk meerdere tienden vinden.'

Verstappen kan dit weekend zijn elfde zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws