Russell wil kijken naar opbouw F1-kalender: 'Zal in de komende jaren beter worden' Formule 1
Formule 1

Russell wil kijken naar opbouw F1-kalender: 'Zal in de komende jaren beter worden'

Russell wil kijken naar opbouw F1-kalender: 'Zal in de komende jaren beter worden'

George Russell denkt dat het belangrijk is om gesprekken te voeren met de Formule 1 om te praten over de opbouw van de Formule 1-kalender. De coureur van Mercedes denkt dat de fans het niet logisch vinden dat de koningsklasse van de autosport vliegt van Australië naar Europa en dan naar Amerika om vervolgens weer terug te keren in Europa. Russell denkt dat de Formule 1 er wel voor openstaat om de meningen van de coureur aan te horen.

De Formule 1 wil in 2030 compleet klimaatneutraal zijn, maar de vraag is of dat wel kan als er niet naar de kalender gekeken wordt. Russell denkt dat de coureurs gehoord zullen worden. 'We hebben collectief echt een sterke inbreng', zegt de enkelvoudig racewinnaar, die ook de voorzitter is voor de coureursvakbond, bij Motorsport.com. 'Ik denk dat Stefano (Domenicali, red.) er ongelooflijk voor openstaat om onze mening te horen en gesprekken te voeren.'

Russell: 'Denk dat het de komende jaren beter zal worden'

Vooral de opbouw van de Formule 1-kalender kan rekenen op flink wat kritiek. 'We springen van het Midden-Oosten naar Amerika en terug naar Europa. Ik denk dat dat de komende jaren beter zal worden. Voor veel fans is het niet echt logisch', geeft de Mercedes-coureur aan. Ergens snapt Russell wel waarom het moeilijker is om een duurzamere kalender voor te stellen. Er zijn veel beperkingen vanwege het klimaat. We racen op bepaalde locaties en hebben te maken met de beperkingen van stratencircuits en wanneer deze open kunnen.'

Russell denkt dat het vooral slim zal zijn om goed te kijken naar de seizoensstart van dit jaar. Tussen de race in Saoedi-Arabië en de Grand Prix van Australië zaten twee weken, maar dat is volgens de Brit niet nodig. 'Bijna iedereen van ons vloog de zaterdag of zondag ervoor. Alle monteurs en ingenieurs idem. Je verliest dus al een extra drie of vier dagen. Het is dus logisch om dit een double header te maken met een race in het Midden-Oosten', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws