Sainz kijkt naar een somber seizoen: 'Ik zal niet liegen, het valt me zwaar' Formule 1
Formule 1

Sainz kijkt naar een somber seizoen: 'Ik zal niet liegen, het valt me zwaar'

Sainz kijkt naar een somber seizoen: 'Ik zal niet liegen, het valt me zwaar'

Carlos Sainz heeft het nog niet helemaal naar zijn zin tijdens het 2023-seizoen. De Ferrari-coureur heeft te kampen met een zeer matige start van het seizoen en noemt het zelfs één van zijn moeilijkste momenten binnen de motorsport. Het lijkt voor nu dat Red Bull Racing een maatje te groot is en dat Ferrari zelfs moeite gaat krijgen met het bereiken van de tweede plek in het klassement, want concurrenten Aston Martin en Mercedes doen het op het moment beter dan de Italiaanse renstal.

Bij de openingsrace kon het voor Ferrari nog beide kanten op gaan. Sainz eindigde daar namelijk als vierde, net buiten het podium, terwijl teamgenoot Charles Leclerc vroegtijdig de race moest verlaten door mechanische problemen. In Jeddah behaalden de coureurs een magere zesde en zevende plek. In Melbourne was echter het lastigste weekend voor de Scuderia. Het weekend werd puntloos afgesloten doordat Leclerc na de eerste ronde uitviel en Sainz door een tijdstraf op de twaalfde plek belandde.

Slechtste seizoensstart voor Ferrari sinds nieuw puntensysteem

Na drie races staat Ferrari momenteel vierde in het klassement met slechts 26 punten. Dit is de slechtste seizoensstart voor de Italiaanse renstal sinds het nieuwe puntensysteem is geïntroduceerd in 2010. Voor Sainz valt het hem zwaar. 'Het is zeker één van de moeilijkste momenten die ik binnen de sport heb meegemaakt', vertelt hij aan Motorsportweek.com. 'Ik zal er niet om liegen, maar het valt me echt zwaar. Het leek alsof we steeds beter werden sinds ik hier ben gekomen, maar dat valt nu tegen.'

Het doel van Ferrari was oorspronkelijk om mee te doen voor de wereldtitel in 2023, maar concurrent Red Bull lijkt een maatje te groot. 'We lijken niet te verbeteren ten opzichte van vorig jaar', zegt Sainz, 'terwijl Red Bull juist elke keer een beest van een auto heeft neergezet waarmee ze elke vorm van tegenstand meteen verpletteren.' Naast Red Bull moet Ferrari ook waken voor Mercedes en Aston Martin. 'Die laatste twee kunnen we nog wel bijhouden, maar het is duidelijk dat we nog veel moeten verbeteren', aldus Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws