Russell zette een stap terug: 'Er is in deze sport geen magie voor de afstellingen' Formule 1
Formule 1

Russell zette een stap terug: 'Er is in deze sport geen magie voor de afstellingen'

Russell zette een stap terug: 'Er is in deze sport geen magie voor de afstellingen'

George Russell geeft toe dat hij een stap terug heeft gezet ten opzichte van de vrijdag in Japan. De Mercedes-coureur kwalificeerde zich als achtste en kwam drie tienden tekort richting zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Russell zegt dat het team enkele wijzigingen aan de afstelling van de auto heeft aangebracht die de gebrek aan competitiviteit kunnen verklaren.

Russell leidde zijn teamgenoot comfortabel in beide vrijdagse trainingssessies op Suzuka. Gisteren leek hij in de race te zijn voor de tweede plaats achter uiteindelijke polesitter Max Verstappen, met rondetijden die dicht bij die van de McLaren-coureurs en Charles Leclerc lagen. Daar was op zaterdag niks meer van te zien, want de Brit kwalificeerde zich achtste. 'Er is een sweet spot als het gaat om circuits zoals deze, die erg moeilijk te vinden is, en als je er niet bent, kun je behoorlijk ver van het tempo af zitten', kaart Russell aan bij RaceFans.

'Vrijdag was ik veel competitiever, we waren gisteren veel dichterbij de rest van het veld dan vandaag. Dus we zijn zeker een stap teruggegaan aan mijn kant van de garage. Gisteren waren we twee tienden achter de op een na snelste en vandaag zijn we er zeven of acht tienden van verwijderd', gaat de Brit verder. 'Ik denk dat als je zoals nu op een circuit van het tempo af bent, je alles probeert te vinden wat mogelijk is. Je probeert alles wat je kunt als bijna een magische oplossing, maar vaak in deze sport is er geen magie die je kunt doen met de afstelling.'

Russell had het zien aankomen: 'We wisten na Silverstone dat dit een moeilijk circuit zou zijn'

In de kwalificatie werd duidelijk dat McLaren en Ferrari de overhand hebben ten opzichte van de Zilverpijlen, en dat was te verwachten. 'Ik denk dat de vierde startrij op de grid een eerlijke weergave is van waar de snelheid van onze auto dit weekend is', gaat Russell verder. 'We wisten na Silverstone dat dit een moeilijk circuit voor ons zou zijn. De McLarens pakten twee tienden van ons per bocht in bocht dertien en vijftien in Silverstone, wat precies het snelheidsbereik is dat we door het grootste deel van Suzuka zien. Dus, je hebt je sterke circuits en je zwakke circuits en dit is er zeker een zwakke voor ons', aldus de enkelvoudig Grand Prix-winnaar.

Verstappen kan dit weekend zijn dominantie weer hervatten in Japan! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws