Sainz dolblij met derde plaats: 'Podium waar we hard voor hebben gevochten' Formule 1
Formule 1

Sainz dolblij met derde plaats: 'Podium waar we hard voor hebben gevochten'

Sainz dolblij met derde plaats: 'Podium waar we hard voor hebben gevochten'

Carlos Sainz had lange tijd geen zicht op een podium maar toen zijn voormalige teamgenoten Max Verstappen en Lando Norris botsten, wist de Spanjaard daarvan te profiteren. Sainz mocht uiteindelijk samen met Oscar Piastri en George Russell het podium bestijgen. 'We hebben het heel goed gedaan', geeft de coureur aan bij Sky.

Sainz ziet in dat hij er was toen het nodig was. De Spanjaard pakt na twee teleurstellende weekenden weer een podium en is daar erg blij mee. 'Het was een lastig weekend', blikt hij terug op de afgelopen dagen. 'Ik denk dat jullie dat ook wel konden zien. We hadden niet de pace om George bij te kunnen houden', aldus de man die eerder dit weekend aangaf dat het gevecht van Ferrari vooral met Mercedes zou zijn.

Ferrari maakte geen kans tegen McLaren

Tijdens de race merkte de Madrileen dat de Mercedes toch wel een stuk sneller was dan zijn bolide. In de eindfase wist hij daardoor ook niet in de buurt te komen van de twee mannen voor hem. 'Hij had iets van een tiende meer dan ons in de kwalificatie', weet Sainz. 'We hebben Lewis wel kunnen verslaan. Pérez ook', belicht hij de positieve punten van de race. 'Ik denk dat we het heel goed hebben gedaan', stelt de Spanjaard.

'Uiteindelijk wist Oscar ons te pakken, wat wel te verwachten was, gezien de pace van de McLaren dit weekend', geeft Sainz aan. Hij is met zijn podium dan ook erg tevreden, zeker gezien het teleurstellende resultaat van zijn teamgenoot, die aan het begin van de race al moest stoppen voor een nieuwe voorvleugel. 'We hebben een podium kunnen pakken, eentje waar we erg hard voor hebben gevochten, gezien het lastige weekend', benadrukt hij. 'Ik denk dat dit het maximale is wat we vooraf hadden kunnen verwachten', sluit de man van Ferrari af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws