Verstappen hoopt sinds jeugd vurig op de titel: 'Maar we moeten gefocust blijven' Formule 1
Formule 1

Verstappen hoopt sinds jeugd vurig op de titel: 'Maar we moeten gefocust blijven'

Verstappen hoopt sinds jeugd vurig op de titel: 'Maar we moeten gefocust blijven'

Max Verstappen laat weten geen enkele vorm van druk te voelen dit seizoen. De Nederlander heeft op het moment een sterke bolide onder zijn kont zitten, waardoor hij het volste vertrouwen heeft in het behalen van de titel. Toch wordt het niet gemakkelijk voor de coureur, hij ziet ook dat de titelstrijd intens is en ook zal blijven dit seizoen.

'Het is zeker weten genieten', vertelt Verstappen wanneer hem wordt gevraagd naar de titelstrijd met Lewis Hamilton. 'Het gaat echter niet alleen om ons als coureurs, het gaat voornamelijk ook om de teams. Als coureur ga je uiteindelijk het weekend in om races te winnen, wanneer je strijd om de titel blijkt dat ook realistisch', legt de Limburger uit tegenover Autocar.co.uk.

De titelstrijd komt in een uniek jaar voor Red Bull Racing, het is immers het laatste jaar dat er wordt vastgehouden aan de huidige technische reglementen. Vanaf volgend seizoen zullen de nodige veranderingen manifest worden, het is daarom ook niet zeker dat de huidige topteams ook volgend jaar goed voor de dag komen. Voor Verstappen maakt dat echter weinig uit. 'Uiteindelijk wil je ieder jaar winnen. Maar natuurlijk is het wel zo dat Mercedes de afgelopen jaren zeer dominant was', verklaart de coureur verder.

Strijd met Mercedes een flinke prestatie

'Ik denk daarom dat het vooral knap is dat we samen met Honda de boel hebben weten om te buigen. Dat is al een flinke prestatie op zich. Maar nu we meestrijden met het kampioenschap, wil je natuurlijk het maximale eruit halen. Het voelt daarom ook goed dat we kunnen meevechten', gaat de Nederlander verder.

Op het moment weet Verstappen niet wie het meest aanspraak maakt op de titel. 'Het zit ieder weekend zo ontzettend dicht op elkaar. Ieder detail moet kloppen, juist omdat de prestaties zo dicht bij elkaar zitten. De afstelling moet in orde zijn, anders kun je geen potten breken', vertelt Verstappen over zijn blik op dit seizoen.

Geen druk voor Verstappen

Hij voelt echter geen druk om dit seizoen goed te presteren. Dat komt voornamelijk doordat het totaalpakket van de RB16B ontzettend sterk is. 'Ik ga op het moment ieder weekend in met de wetenschap dat ik een race kan winnen. Ik ben daarom best relaxed. Ik weet dat ik het maximale uit mezelf haal, de bolide doet het werk voor de rest.'

De Nederlander hoopt overigens wel vurig dat hij de titel wint, het is al zijn doel vanaf het begin van zijn loopbaan in de karts. 'Het zou voelen alsof de missie behaald is. Je hoopt op een bepaald moment in de loopbaan te kunnen strijden voor de titel. Het zal echter niet makkelijk worden. We zullen gefocust moeten blijven en moeten kijken waar het schip strandt', sluit de Nederlander af.

Wedden op GP Rusland: Zes keer je inzet voor overwinning Verstappen in de regen?Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws