Sainz hekelt 'amateuristische en sensatiezoekende media' na valse geruchten over blessure Formule 1
Formule 1

Sainz hekelt 'amateuristische en sensatiezoekende media' na valse geruchten over blessure

Sainz hekelt 'amateuristische en sensatiezoekende media' na valse geruchten over blessure

Carlos Sainz liet zich enigszins gefrustreerd uit over de media nadat er deze week geruchten rondgingen dat de Spanjaard zich zou hebben geblesseerd bij een voetbalwedstrijd. De Spanjaard mankeert niks en zijn deelname aan het raceweekend zou dan ook op geen enkel moment in gevaar zijn geweest. Hem valt op dat er steeds meer ongefundeerde geruchten en verhalen de rondte doen en daarmee lijkt 'silly season', de tijd van speculatie en gerucht, ook weer aangebroken.

'Ik voel me helemaal prima. Volgens mij zijn mensen tegenwoordig gewoon op zoek naar clickbaitartikelen. Ik zou het meer amateursjournalistiek noemen', aldus de Ferrari-coureur tegenover RaceFans. Bij een benefietwedstrijd zou Sainz zijn been al voetballend hebben geblesseerd, maar hiervan blijkt niets waar te zijn. De frustratie over de 'sensatiezoekende media' borrelde hierdoor wederom wat op bij de coureur. 'Het is zo onnodig en onzinnig om dit soort titels te bedenken zonder informatie. Men probeert van alles te bedenken om maar wat clicks te krijgen, zelfs als het helemaal geen inhoud heeft.'

Afgelopen week werd Ferrari ook benoemd in andere geruchten. Zo zou de Italiaanse renstal Lewis Hamilton willen hebben als vervanger voor Sainz. Deze geruchten werden echter door teambaas Fred Vasseur snel de kop ingedrukt. 'Het is weer de tijd van het jaar', zo zucht Sainz. 'Rond deze tijd begint de geruchtenmolen te draaien en gebeuren er vermeend allerlei dingen waarvan wij als coureurs nog nooit gehoord hebben. Vorige week zou ik naar Audi gaan en Charles (Leclerc, red.) naar Mercedes. Nu komt Hamilton naar Ferrari. Iedere keer is het weer wat anders.'

'Nu raakt het me niet meer'

Onderhand weet Sainz wel hoe hij met de geruchten moet omgaan, waardoor hij alles wel van zich af kan laten glijden. Vroeger echter zou hij zich meer hebben aangetrokken van de verschillende geruchten over zijn toekomst. 'Een aantal jaar geleden hield ik veel meer bij wat er in de media werd gezegd. Nu richt ik me gewoon op mijn eigen raceweekend en kunnen van die geruchten over mijn toekomst me niet meer raken.' Met meer dan acht jaar F1-ervaring weet Sainz wel wat het beste werkt voor hem. 'Ik richt me gewoon op mezelf, dat heeft altijd goed gewerkt', zo besluit de Ferrari-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws