Sainz kritisch over vrije trainingen: 'Hopelijk ben ik morgen beter in vorm' Formule 1
Formule 1

Sainz kritisch over vrije trainingen: 'Hopelijk ben ik morgen beter in vorm'

Sainz kritisch over vrije trainingen: 'Hopelijk ben ik morgen beter in vorm'

Op vrijdag gingen de eerste en tweede vrije trainingen op het circuit van Monaco niet zoals verwacht voor Ferrari-coureur Carlos Sainz. Tijdens de eerste vrije training wist de Spanjaard slechts een tiende snelste tijd neer te zetten. De tweede vrije training ging iets beter, maar ook daar kwam hij niet verder dan de zesde plaats. Dat terwijl teamgenoot Charles Leclerc in de tweede sessie als snelste uit de bus kwam.

Sainz is verre van in paniek, maar de prestaties van zijn SF-24 tijdens de trainingen hebben hem wel verbaasd. Aan F1TV vertelt de coureur dat de prestaties met name over een ronde tegenvielen. 'We kregen het gewoon niet voor elkaar om op de medium of zachte band te presteren tijdens een ronde', vertelt hij.

Problemen met de afstelling

Sainz vertelt dat er flink aan zijn auto gesleuteld is tussen de eerste en de tweede vrije training. 'We raakten een beetje verstrikt in de veranderingen aan de afstelling aan het begin van VT2. Daardoor liep ik gedurende heel VT2 een achterstand op. Ook in de longruns leek ik iets te slaat op te krabbelen dus hopelijk gaat dat morgen beter.' Het verschil tussen de losse rondes en de longruns was volgens Sainz groot. 'Op een of andere manier voelde mijn longruns heel erg snel aan. Dus dat moeten we proberen te begrijpen. Hopelijk vinden we voor morgen wat antwoorden.'

De Spanjaard vertelt dat het circuit van Monaco normaliter een van zijn beste circuits is. 'Daarom is het raar wat er vandaag gebeurde. Tegelijkertijd zie ik dat ik waarschijnlijk de snelste ben over de gehele longrun. Daar valt dus nog wat te leren. Al met al zouden we morgen oké moeten zijn.' Sainz gaat dus niet bij de pakken neerzitten. 'Het was niet een ideale start van het weekend, maar hopelijk ben ik morgen beter in vorm.'

Gedurende de afgelopen races heeft Sainz vrij consistent en sterk gepresteerd. Zijn laagste positionering in een Grand Prix is tot nu toe een vijfde plaats. De Grand Prix van Australië won hij nadat hij die van Saoedi-Arabië moest missen vanwege een blindedarmontsteking. Tijdens de laatste race in Imola werd Sainz ook vijfde.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws