Sainz nieuwe kopman bij Ferrari? 'Het pusht ook mij om mijn rijstijl beter te begrijpen' Formule 1
Formule 1

Sainz nieuwe kopman bij Ferrari? 'Het pusht ook mij om mijn rijstijl beter te begrijpen'

Sainz nieuwe kopman bij Ferrari? 'Het pusht ook mij om mijn rijstijl beter te begrijpen'

Na de Grand Prix van Singapore is het succes van Carlos Sainz bij Ferrari het gesprek van de dag, terwijl zijn teamgenoot Charles Leclerc zich vastberaden toont om zijn eigen prestaties te verbeteren. Recent sprak Leclerc openhartig over de samenwerking tussen de twee Ferrari-coureurs en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.

De laatste paar races lijkt Sainz de voorman van Ferrari te zijn, met zijn overwinning in Singapore en een podiumplek in Monza. Hoewel iedere coureur liever zichzelf bovenaan ziet staan, levert het recente succes van Sainz geen jaloezie op bij Leclerc. Wat echter opvalt in Leclercs woorden is zijn waardering voor de prestaties van Sainz. ‘Het is geweldig om Carlos in deze vorm te zien’, vertelt hij bij Motorsport.com. ‘Het pusht ook mij om mijn rijstijl beter te begrijpen en aan te passen aan deze auto. Ik voel me nog niet helemaal op mijn gemak.’

De Ferrari-coureur benadrukt hoeveel inspanning er is binnen het team om weer aan de top te komen. ‘In Zandvoort hebben we veel getest. In Monza wilden we die tests en het begrip dat we van de auto hadden opnieuw bevestigen’, verklaart Leclerc. Het duo heeft hard gewerkt om de Ferrari-bolide tot in de puntjes te begrijpen en hun inspanningen beginnen hun vruchten af te werpen. Leclerc toonde ook zijn enthousiasme voor de komende race op Suzuka, waar hij hoopt te herhalen wat ze eerder hebben bereikt. ‘Ik hoop echt dat het mogelijk is om op herhaling te gaan op Suzuka. Daar kijk ik naar uit. Als dat lukt, is dat een heel goed teken voor de toekomst’, merkte hij op

Een auto met technische uitdagingen

Leclerc ging verder in op enkele technische uitdagingen waarmee hij te maken heeft. Hij merkte op dat de auto een neiging tot onderstuur heeft, wat betekent dat de voorkant van de auto minder responsief is dan gewenst. Dit kan problematisch zijn voor een coureur, aangezien een gebrek aan grip en voorspelbaarheid de prestaties kunnen beïnvloeden. Toch blijft Leclerc vastberaden om deze uitdagingen te overwinnen en zijn prestaties te verbeteren. ‘Wat dat betreft is er nog wel werk aan de winkel, maar het feit dat de competitiviteit er lijkt te zijn, is geweldig. Nu is het aan mij’, concludeerde hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws