'Sainz op achterstand bij Ferrari is een nadeel voor Red Bull' Formule 1
Formule 1

'Sainz op achterstand bij Ferrari is een nadeel voor Red Bull'

'Sainz op achterstand bij Ferrari is een nadeel voor Red Bull'

Red Bull-motorsportchef Dr. Helmut Marko zegt dat de hoop op het wereldkampioenschap Formule 1 voor zijn team niet wordt geholpen door de situatie bij Ferrari. De Oostenrijker zegt dat Carlos Sainz er tot nu toe niet in slaagt om de vorm van Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc te evenaren wat betekent dat de Ferrari-coureurs elkaar geen punten afsnoepen. Volgens de Red Bull-topman is dit nadelig voor Max Verstappen in de strijd voor het wereldkampioenschap.

Leclerc heeft gedurende de eerste twee raceweekenden van het jaar een voorsprong gehad op Sainz, omdat de Monegaskische coureur de juiste rijstijl en set-up heeft gevonden voor de nieuwe 2022-auto's. Na een campagne in 2021 waarin er weinig verschil was tussen Leclerc en Sainz, rekende Red Bull erop dat de twee coureurs punten van elkaar zouden afsnoepen, maar dit blijkt vooralsnog niet het geval.

Marko hoopt dat Ferrari-coureurs elkaar punten afsnoepen

In gesprek met Formel1.de, zei Marko dat de vroege prestaties van Sainz geen goed nieuws voor Red Bull is: 'Ik was vorig jaar aangenaam verrast dat Sainz op hetzelfde niveau zat als Leclerc, en ik hoopte eigenlijk dat dat dit jaar ook zo zou zijn. Maar je kon het al zien in de tests, en je kon het ook zien in de race, dat hij zo'n drie tot vier tienden mist. En dat is een nadeel voor ons, want we geloofden dat de twee Ferrari-coureurs punten van elkaar zouden afsnoepen, maar dat is op dit moment niet het geval.'

'Maar Sainz is een intelligente, snelle man. Ik ga ervan uit dat hij er snel weer bij zal zitten.' Hoewel Red Bull het voordeel van Leclerc zou kunnen counteren door alles op Max Verstappen te gooien, zegt de Oostenrijker dat het team op dit moment zijn beide coureurs de kans geeft om voor de overwinning te gaan. Terugkijkend op de Grand Prix van Saoedi-Arabië, waar Sergio Perez zijn eerste F1-pole pakte, zei Marko dat beide coureurs op dit moment nog vrij zijn om voor de overwinning te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws