Sainz ziet vader eerste Dakar-etappe winnen vanuit de lucht: 'Hij wilde het doen waar we bij waren' Formule 1
Formule 1

Sainz ziet vader eerste Dakar-etappe winnen vanuit de lucht: 'Hij wilde het doen waar we bij waren'

Sainz ziet vader eerste Dakar-etappe winnen vanuit de lucht: 'Hij wilde het doen waar we bij waren'

Ferrari-coureur Carlos Sainz was 1 januari aanwezig bij de Dakar Rally, waar zijn vader aan deelneemt. De zestigjarige met dezelfde naam als zijn zoon wist bij de auto's die dag eerste te worden en won daarmee de eerste etappe. De Formule 1-coureur is onder de indruk van de Dakar, maar houdt het zelf voorlopig nog bij de Formule 1.

Sainz junior volgde zijn vader zondag vanuit de lucht. 'Ik zat in een helikopter en het was prachtig en ongelooflijk. Ik was voor de eerste keer ter plaatse bij het volgen van de Dakar', begint de Spanjaard tegenover de Italiaanse Sky Sport. 'Wat ik vandaag heb gezien, was heel bijzonder, met veel ravijnen, duinen, bergen. Ik denk dat er hier in Saoedi-Arabië een ideaal landschap is voor de Dakar Rally en de plekken die we hebben bezocht, waren echt ongelooflijk.'

Toch dacht de Ferrari-coureur dat de race van zijn vader al vroeg tot een einde kwam, toen hij hem stil zag staan. 'In het begin ging het niet zo goed, omdat mijn vader onmiddellijk stopte om een wiel te wisselen door een lekke band. Maar toen ging hij snel door en won hij. Hij wilde het doen waar we bij waren', vertelt de jonge coureur.

Toch geeft Sainz toe dat hij niet enkel voor een overwinning van zijn vader aanwezig is. 'Als ik hier ben, is dat omdat ik geïnteresseerd ben in de race en het leuk vind, niet alleen omdat mijn vader er is. Het is een prachtige race, die ik al meer dan vijftien jaar volg', vervolgt hij. En of hij zelf zou deelnemen aan de Dakar? 'Op dit moment niet. Ik heb het te druk, zoals jullie allemaal weten, maar in de toekomst weet je maar nooit, want het is een race die ik erg leuk vind.'

'Het is een kostbare dag voor de Sainz-familie'

Wat betreft zijn eigen seizoen hoopt de Ferrari-coureur dat die net zo'n goede start heeft als die van zijn vader. 'We hopen dat het een goed jaar wordt. Het is vandaag heel goed begonnen, een kostbare eerste dag voor de Sainz-familie', vertelt Sainz. Afgelopen jaar was er onrust bij het team, met als resultaat dat de teambaas, Mattia Binotto, vertrok.

Nu heeft het team een nieuwe baas aangesteld, maar wat betreft de verwachtingen voor volgend seizoen, is hij nog niet zeker. 'Natuurlijk heb ik met Fred (Vasseur, red.) gesproken en de 2023-auto heb ik ook al gezien. Ik weet het al voor een aantal maanden. Er is weinig te zeggen over het nieuwe seizoen. Totdat ik de andere auto's op de baan zie, zeg ik niet wat ik denk', eindigt Sainz, die staat te popelen om weer zelf achter het stuur te kruipen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws