Verstappen tijdens de winterstop: begint nieuwe jaar goed, maar eerste race strandt met teleurstelling Formule 1
Formule 1

Verstappen tijdens de winterstop: begint nieuwe jaar goed, maar eerste race strandt met teleurstelling

Verstappen tijdens de winterstop: begint nieuwe jaar goed, maar eerste race strandt met teleurstelling

Tijdens de winterstop hebben de Formule 1-coureurs eindelijk iets meer tijd voor zaken waar ze door het jaar heen geen ruimte voor hebben en zo ook Max Verstappen. Na afgelopen seizoen zijn tweede wereldtitel te hebben te bemachtigd, is zijn pauze meer dan verdiend. F1Maximaal zet de bezigheden van de Nederlander tijdens de winterstop op een rij.

Verstappen eindigt 2022 met prijs

De 25-jarige coureur eindigde het jaar positief, want topsporters en een vakjury vonden de prestaties van de Red Bull Racing-coureur in 2022 zo sterk, dat hij de prijs voor Sportman van het Jaar won. Voor de derde keer kreeg hij de mooie titel en daarmee staat hij op gelijke hoogte met zwemmer Pieter van den Hoogenband. De coureur wist dit afgelopen jaar de andere genomineerden, langebaanschaatser Thomas Krol en wielrenner Harrie Lavreysen, af te troeven.

Zusje Victoria Verstappen nam de prijs in ontvangst, omdat de coureur zelf niet aanwezig kon zijn. ‘We hebben er als familie heel hard voor gewerkt. Het is alleen maar mooi dat dit zo gebeurt. Ik ben heel dankbaar dat ik deze prijs mag ophalen voor hem’, vertelt ze. Op Instagram reageerde de kampioen van 2022 zelf enthousiast op het nieuws.

Jaarwisseling op vakantiebestemming

Ook voor Verstappen is het nieuwe jaar van start gegaan. De jaarwisseling vierde de tweevoudig wereldkampioen samen met zijn vriendin Kelly Piquet, zusje Victoria en vrienden. Goedgekleed begon hij aan 2023 op zijn vakantiebestemming. 'Ik wens jullie allemaal het allerbeste voor 2023', liet hij weten in een bericht op Instagram.

Verstappen in gevecht met de zee

Tijdens de winterstop zoekt Verstappen de zee op. Wat is nou relaxter dan een heerlijke strandvakantie? Voor de Nederlander is het echter niet per definitie reden om te ontspannen, want op foto’s lijkt het er meer op dat hij in gevecht is met de zee. Hij springt onhandig in de golven en gaat in strijd met het water. Zouden zijn zwemkunsten de reden zijn dat hij zo’n goede coureur is in de regen?

Sterke virtuele 24 uur van Le Mans voor Verstappen, tot de problemen komen...

Op 14 en 15 januari stond de virtuele 24 uur van Le Mans op de agenda en Verstappen reed namens Team Redline mee in de LMP-klasse. Simracer Jeffrey Rietveld kwalificeerde zich een dag voor de start van de race als vierde voor het team en daardoor kon Verstappen vanaf die positie op de grid starten op zaterdag. De tweevoudig wereldkampioen had een vliegende start en wist drie coureurs te passeren, waarmee hij de leiding van de race overnam.

Team Redline rijdt lange tijd aan de voorkant van het veld, maar Verstappen worstelt meerdere keren met de verbinding van het spel. Zondagochtend, wanneer de Nederlander op de eerste positie rijdt en er nog iets meer dan zeven uur te gaan is, eindigt de race voor het Team Redline #1 dankzij de verbindingsproblemen. Verstappen is zeker niet te spreken over de organisatoren. ‘Het is incompetentie. Dit is nu de derde keer dat mij dit overkomt, dat ik eruit wordt getrapt terwijl ik aan deze race meedoe. Dit is de laatste keer dat ik hieraan meedoe’, zo is de coureur kritisch op Twitch. Hiermee eindigt de laatste race van de Le Mans Virtual Series van dit seizoen niet positief voor Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws