Schumacher: 'Hamilton een ongelofelijke coureur, maar te dramatisch na Monza' Formule 1
Formule 1

Schumacher: 'Hamilton een ongelofelijke coureur, maar te dramatisch na Monza'

Schumacher: 'Hamilton een ongelofelijke coureur, maar te dramatisch na Monza'

Ralf Schumacher vond de reactie van Lewis Hamilton te dramatisch na afloop van zijn crash met Max Verstappen in Monza. Zoals veel oud coureurs kreeg ook Schumacher de vraag wat hij vond van de crash: 'De gridstraf van Verstappen kan ik niet begrijpen, in mijn ogen was het een race incident.'

Schumacher zelf heeft deelgenomen aan 180 Grands Prix en kan dus goed meepraten over het harde racen tussen titelkandidaten Hamilton en Verstappen. Schumacher: 'Het was geen tactische fout. Niemand wilde toegeven, beiden wisten dat wie als eerste uit de eerste bocht komt het voordeel zou hebben', zo meldt Speedweek.com. Beide coureurs wisten volgens Schumacher waaraan ze begonnen. De kans dat de Hamilton en Verstappen samen door de bocht kwamen was erg klein, een risico die beide waarschijnlijk zagen.

'Hamilton een ongelofelijke coureur maar te dramatisch na crash'

Na afloop van de crash in Monza spraken Hamilton en Mercedes zich uit. Ze vonden het niet oké dat Verstappen niet ging kijken bij Hamilton. Het was een crash waarin het wiel van de Nederlander het hoofd van de Brit raakte. Schumacher vond de reactie van Hamilton te dramatisch. 'De hevige reactie was misschien wat te dramatisch, aangezien hij de volgende dag opgewekt naar New York vloog. Hij is iemand met veel kanten en daarom brengt hij de Formule 1 veel.

Hevige strijd en Hamilton zijn fouten

Vanaf de start van het seizoen zijn Verstappen en Hamilton al in een hevige strijd met elkaar. Ze geven geen meter ruimte aan elkaar, vaak gaat dit goed maar in Monza gingen ze er samen vanaf. 'We willen allemaal een harde en hevige strijd zien, de regels zitten dit echter in de weg. Wie vroeger aan de binnenkant reed, had gewoon pech en werd in het grind geduwd. Nu komen er nog straffen bij.' Dit kan zorgen voor een aanpassing in rijstijl van de coureurs, ze kunnen acties misschien sneller laten gaan vanwege de kans op straffen. Maar dit zou het wiel aan wiel racen verminderen en dat is juist iets wat de FIA niet wil.

Hamilton maakt dit seizoen meer fouten dan in voorgaande seizoenen. Telkens staat Mercedes achter de coureur en proberen ze de fouten zo klein mogelijk te maken. 'Hamilton is een ongelofelijke coureur, maar ook een mens en de druk kan hem veranderen. Er wordt weinig over zijn fouten gesproken. Telkens als er kritiek is, komt Toto Wolff langs en vertelt dat je niet zo over een zevenvoudig wereldkampioen moet praten', zegt Schumacher. De band van de titelkandidaten stond al op scherp na Silverstone en volgens Schumacher is het duidelijk dat de twee geen vrienden meer zijn na de Monza-crash.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws