Schumacher: 'Straf voor Verstappen was te mild, dit kan echt niet' Formule 1
Formule 1

Schumacher: 'Straf voor Verstappen was te mild, dit kan echt niet'

Schumacher: 'Straf voor Verstappen was te mild, dit kan echt niet'

Nog vijf dagen totdat de spannendste kampioenschapsstrijd in tijden beslist wordt. Op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi kijkt men uit naar een historische en spectaculaire ontknoping van het F1-seizoen 2021. Ralf Schumacher, broer van Formule 1-legende Michael Schumacher, blikt in een exclusief interview met Sky vooruit op de laatste race van het seizoen maar kijkt ook terug naar de race in Jeddah. Daarbij legt hij onder andere uit waarom hij de straf die Max Verstappen kreeg, voor de botsing met Lewis Hamilton, te mild vindt.

Verstappen of Hamilton zal komend weekend gekroond worden tot wereldkampioen Formule 1 in 2021. Degene die voor de ander finisht, wint. Beide heren hebben 369,5 punten achter hun naam met nog maar één race te gaan. Wie heeft nu de favorietenrol? 'Op dit moment zijn de tekenen al een beetje voor Lewis Hamilton, hij heeft nu eenmaal de snellere auto', zegt Schumacher.

Ook spreekt de Duitser over een mogelijke crash die de Nederlander wereldkampioen zou maken. 'Het is een explosief gevecht. Ik hoop dat ze allebei de race uitrijden. Theoretisch zou Max geen punten hoeven te scoren om wereldkampioen te worden. Hij zou er alleen voor moeten zorgen dat Lewis er geen krijgt. Er zit veel spanning op', vertelt hij.

'De straf voor Verstappen was te mild'

Ook heeft de ex-Formule 1-coureur zijn zegje over hét incident van de race, de botsing tussen beide kampioenschapskandidaten. Hij noemt de actie van Verstappen gevaarlijk.'Max remt als Lewis voorbijrijdt, dat was geen schone manoeuvre. Remmen op het rechte stuk is verboden om precies dat te voorkomen. Dat moet je je voorstellen bij hogere snelheden. Auto's en onderdelen kunnen door de lucht vliegen. Dit is heel erg gevaarlijk.'

'De straf was te mild', luidt de conclusie van de 46-jarige Duitser. 'De FIA is zeker een van de verliezers van de race. Ik denk dat dat wat harder bestraft had mogen worden. Deze brake test is een van de gevaarlijkste manoeuvres in de autosport. Dat kan echt niet. Verstappen moet zijn gedrag in dit opzicht heroverwegen', gaat Schumacher verder, wie uithaalt naar de FIA én de Nederlandse coureur.

Kritiek, maar ook respect voor Verstappen

Ondanks deze acties vindt Schumacher de Limburger nog altijd een fantastisch coureur en persoon. 'Ik waardeer zijn emoties en zijn onvoorwaardelijke drive om wereldkampioen te worden in alle eer, maar hij moet zich een beetje inhouden. Max heeft zich dit jaar zo goed gepresenteerd. Het zou heel jammer zijn als hij dit op een negatieve manier zou afsluiten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws