Haas toont interesse in Ricciardo: 'We kijken naar iedereen' Formule 1
Formule 1

Haas toont interesse in Ricciardo: 'We kijken naar iedereen'

Haas toont interesse in Ricciardo: 'We kijken naar iedereen'

Het team van Haas heeft interesse getoond in Daniel Ricciardo, zo melden ze bij The Race. Eerder deze week werd bekend gemaakt dat McLaren de samenwerking met de Australiër zal beëindigen na dit seizoen. Tijdens de persmomenten van dit weekend op Spa-Francorchamps heeft Ricciardo aangegeven dat de samenwerking van beide kanten niet zo verliep als gehoopt. Haas heeft wellicht een plekje voor Ricciardo.

Op 24 augustus maakte McLaren bekend dat Ricciardo het team gaat verlaten na de race van Abu Dhabi dit jaar. Er wordt gespeculeerd dat hij naar Alpine zou gaan, al zegt Haas-teambaas Guenter Steiner dat ze mogelijk Ricciardo op het oog hebben. De voormalig Red Bull-coureur wil hoe dan ook in de Formule 1 blijven rijden. Haas is wellicht niet waar de Australiër op zit te wachten, maar de Amerikaanse renstal is wel geïnteresseerd.

'Iedereen denkt nu dat we Danny moeten binnenhalen, maar misschien willen we dat niet', begint Steiner. 'Waarom denk je dat hij McLaren gaat verlaten? We moeten voorzichtig zijn, het gaat niet om wat je hebt gedaan, maar om wat je kan doen', vervolgt de teambaas. 'We hebben interesse in iedereen, we kijken naar iedereen en dan zien we wel.' Eerder zou het ondenkbaar zijn dat Haas Ricciardo binnen zou halen, maar nu het team beter presteert, ligt die mogelijkheid op tafel.

Steiner heeft nog niet gesproken met Ricciardo

'We kijken naar de toekomst, we willen verder en we werken hard. Het is geen geluk, het is het harde werk waardoor we weer in het middenveld zitten', stelt Steiner. Haas is nog niet om tafel geweest met Ricciardo, al zijn er wel berichtjes uitgewisseld waarin Steiner de interesse van de Australiër probeerde op te wekken. De teambaas wilde weten hoe de McLaren-coureur er in stond. 'Het is mijn baan om betrokken te blijven bij alles wat er binnen deze industrie gebeurt.'

Als Ricciardo zich bij Haas zou voegen, zou hij het stoeltje van Mick Schumacher opvullen. Haas heeft nog niks los gelaten over de toekomst van Schumacher. Eerder heeft Steiner gezegd dat hij meer consistente punten verwacht van de jonge Duitser. 'Je moet jezelf hier elke dag bewijzen. Je kunt niet één of twee races rijden met punten en dan zeggen dat je je bewezen hebt als F1-coureur', vervolgt Steiner. 'Hij deed het tijdens de afgelopen paar races erg goed.' Steiner plant om met Gene Haas te overleggen wat ze gaan doen, de Amerikaan zal het team vergezellen in Zandvoort en in Monza.

Ook Giovinazzi op de lijst

De Italiaan die vorig jaar zijn stoeltje bij Alfa Romeo verloor mag voor Haas trainingen rijden in Monza en in de Verenigde Staten. Hierdoor komt Giovinazzi ook op de lijst voor een stoeltje bij de Amerikaanse renstal. 'Ik moet met mensen spreken, zien wat er op de markt ligt', geeft Steiner aan. 'Voor nu is het plan dat Gene naar Zandvoort en naar Monza komt en hopelijk hebben we daar tijd om alles goed te bekijken. Ik praat met veel mensen, alles staat open. We hebben nog geen beslissing gemaakt over wat we volgend jaar gaan doen met de coureurs.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws