F2 en F3 in Nederland | Drugovich wint thuisrace MP Motorsport, Verschoor tweede F2 & F3
F2 & F3

F2 en F3 in Nederland | Drugovich wint thuisrace MP Motorsport, Verschoor tweede

F2 en F3 in Nederland | Drugovich wint thuisrace MP Motorsport, Verschoor tweede

Naast de Formule 1 zijn er bij de Grand Prix van Nederland meer raceklassen actief op de baan. Met de Formule 2 en Formule 3 is het druk op het Circuit Zandvoort en F1Maximaal.nl houdt je in dit topic op de hoogte van alle updates en uitslagen van de opstapklassen.

F2: Drugovich wint thuisrace MP Motorsport, Verschoor tweede

Felipe Drugovich heeft de thuisrace van MP Motorsport gewonnen in de Formule 2. De Braziliaan begon vanaf poleposition en liet zich niet gek maken door de vele neutralisaties gedurende de hoofdrace in Zandvoort. Zo werd de wedstrijd stilgelegd na een crash van Logan Sargeant in ronde 1 in het Scheivlak. Later crashte Marino Sato in bocht 2 doordat zijn linkervoorband niet goed vastzat op zijn Virtuosi-auto.

Na de herstart in ronde 22 na de crash van Sato ging het opnieuw mis. Liam Lawson, op dat moment aan kop, wachtte lang met herstarten. Het zorgde voor een opstopping in het middenveld en het leverde ongelukken op voor Jack Doohan, die virtueel tweede lag, en Clement Novalak. Laatstgenoemde had contact met Richard Verschoor bij die herstart. Verschoor werd uiteindelijk wel tweede, nadat hij als vierde begon. De laatste podiumplek ging naar Ayumu Iwasa.

Drugovich loopt met zijn zege 24 punten uit op titelrivaal Théo Pourchaire, die na een inhaalrace als tiende eindigde. Het verschil bedroeg voor de hoofdrace van zondag al 44 punten en is na de Nederlandse ronde van het kampioenschap 68 punten. Volgend weekend in Monza kan de MP Motorsport-coureur al kampioen worden in de Formule 2 door zijn ruime voorsprong. Dat zou één weekend voor het einde van het seizoen in Abu Dhabi zijn.

F3: Maloney wint spannende hoofdrace, Martins nieuwe WK-leider

Zane Maloney heeft zijn poleposition om weten te zetten in een overwinning tijdens de hoofdrace van de Formule 3 in Zandvoort. De Trident-coureur verloor in eerste instantie de leiding aan Victor Martins, maar nam deze weer over in ronde 12. Martins werd nog wel tweede en daardoor neemt de Alpine-junior ook de leiding in het kampioenshap over van Isack Hadjar, die vijfde werd. De laatste podiumplek ging naar Franco Colapinto van Van Amersfoort Racing. Maloney's zege betekende ook zijn tweede overwinning in een hoofdrace op rij.

F2: Armstrong wint sprintrace vanaf P2, Verschoor zevende

Marcus Armstrong heeft de sprintrace van de Formule 2 op Circuit Zandvoort gewonnen. De Hitech-coureur begon vanaf P2, maar pakte meteen polesitter Clement Novalak van MP Motorsport bij de start. Laatstgenoemde werd tweede voor Red Bull Racing-talent Dennis Hauger. Titelfavoriet Felipe Drugovich werd tiende, terwijl nummer twee Théo Pourchaire na een fout slechts twintigste werd. Richard Verschoor werd zevende.

F3: Collet wint sprintrace en bezorgt MP Motorsport thuiszege

Caio Collet heeft voor de tweede keer dit Formule 3-seizoen een sprintrace gewonnen. Na de verregende zaterdagwedstrijd in Hongarije heeft de MP Motorsport-coureur nu ook in Zandvoort gewonnen, wat een thuiszege betekent voor zijn team. Dee Braziliaanse Alpine-junior startte vanaf de vierde startplek. Hij eindigde voor polesitter Juan Manuel Correa en Williams-junior Zak O'Sullivan.

Isack Hadjar is de titelkandidaat die het beste presteerde op zaterdag. De Red Bull Racing-protegé eindigde als zesde, direct voor Victor Martins. Roman Stanek pakte het laatste puntje op de tiende plek, terwijl Oliver Bearman elfde werd. Arthur Leclerc, teamgenoot van Bearman bij Prema, startte vanaf de twintigste plek en werd uiteindelijk twaalfde.

F2: Thuispole MP Motorsport door Drugovich, Verschoor vierde

Felipe Drugovich heeft MP Motorsport op het Circuit Zandvoort een thuispole bezorgd. De Braziliaanse kampioenschapsleider van de Formule 2 start zondag in de hoofdrace vanaf de eerste plek. Dat doet hij voor Jack Doohan en Logan Sargeant. Richard Verschoor klokte knap de vierde tijd, terwijl Théo Pourchaire - titelrivaal van Drugovich - crashte en start als zestiende.

F3: Tweede pole op rij voor Maloney, Martins verslaat titelrivalen

Zane Maloney is de eerste coureur met twee polepositions op rij in de Formule 3 dit seizoen. De Trident-coureur uit Barbados pakte eerder pole in België en nu ook in Nederland. Victor Martins en Jak Crawford starten de hoofdrace op zondag vanaf plaatsen twee en drie. Martins is de hoogt geklasseerde titelkandidaat voor Roman Stanek (P4), Isack Hadjar (P6), Oliver Bearman (P14) en Arthur Leclerc (P20).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws