Schumacher voorspelt: 'Vettel verliest zijn positie als eerste rijder' Formule 1
Formule 1

Schumacher voorspelt: 'Vettel verliest zijn positie als eerste rijder'

Schumacher voorspelt: 'Vettel verliest zijn positie als eerste rijder'

Naast de actie op de baan zijn er binnen de wereld der Formule 1 altijd voldoende randzaken, relletjes of andere zaken die de aandacht trekken. Zo houdt de situatie tussen teamgenoten Charles Leclerc en Sebastian Vettel het paddock momenteel flink bezig. De kemphanen voeren zowel op als naast de baan een interne strijd en dat is soms smullen geblazen, zo vindt ook Ralf Schumacher.

Schumacher houdt de situatie bij Ferrari nauwlettend in de gaten en denkt dat Sebastian Vettel binnenkort wel eens een probleem zou kunnen krijgen. Hij zegt het volgende. 'Mattia Binotto moet beide coureurs in bedwang houden en dat zorgt voor een moeilijke situatie. Ze hebben nu al een aantal keer in de situatie gezeten dat ze Sebastian Vettel op het tweede plan moesten schuiven. Dat is in principe prima, maar je wit je toprijder natuurlijk niet aan de kant schuiven', meent de broer van Formule 1-legende Michael Schumacher. 'Ze hebben beide coureurs nodig om punten te sprokkelen, maar met de huidige concurrentie is dat al lastig genoeg. Het begint langzaam een politiek spelletje te worden en dat kunnen ze echt niet gebruiken'.

Eerste rijder

De Duitse ex Formule 1-coureur vond vooral de situatie in Sochi schrijnend. 'Ik denk dat Vettel de positie in Sochi normaal gesproken niet zou hebben opgegeven. Gelukkig loste het team dit netjes op via de pitstops, maar anders had die situatie voor veel problemen kunnen zorgen', meent Schumacher. 'Ik heb dan ook het gevoel dat Leclerc Vettel op dit moment precies heeft waar hij hem wil hebben, want alle beslissingen vallen uit in het voordeel van hem. Ik denk dat vettel de status van eerste rijder gaat verliezen', voorspelt de 44-jarige Duitser in gesprek met Speedweek.com. Ferrari voorziet een toekomst met Leclerc en dat gaat ten koste van Vettel ben ik bang'.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws