Schumacher ziet in Russell taaie klant voor Hamilton: 'Dat irriteert Lewis' Formule 1
Formule 1

Schumacher ziet in Russell taaie klant voor Hamilton: 'Dat irriteert Lewis'

Schumacher ziet in Russell taaie klant voor Hamilton: 'Dat irriteert Lewis'

George Russell wist dit weekend opnieuw meer punten te scoren dan teamgenoot Lewis Hamilton. Ralf Schumacher weet zeker dat de zevenvoudig wereldkampioen zich langzaam begint te irriteren aan zijn teamgenoot. De voormalig Formule 1-coureur ziet dan ook een groot verschil tussen Russell en Valtteri Bottas, die voorheen de teamgenoot was van Hamilton.

Tijdens de Grand Prix van Miami leek het erop alsof Hamilton boven zijn teamgenoot zou eindigen. Russell had een povere start en lag na de eerste ronde op de vijftiende plek, terwijl Hamilton op de zevende plek was te vinden. Een late safety car bracht de jonge Brit echter aan de staart van Hamilton. Russell eindigde, omdat hij op vers rubber reed, zodoende opnieuw voor de 103-voudig racewinnaar. 'Hamilton komt er nu achter dat Russell van een heel ander kaliber is dan Bottas', wordt Schumacher geciteerd door Formel1.de.

De Duitser ziet gelijkenissen tussen de twee Mercedes-coureurs. Volgens Schumacher kan dat nog wel eens op de zenuwen van Hamilton werken. 'Russell stimuleert altijd de mensen binnen het team, net als Hamilton. Hij vist hiermee een beetje in dezelfde vijver als zijn teamgenoot. Russell kan er nu gewoon beter mee omgaan en ik weet zeker dat dat Lewis irriteert. Lewis is natuurlijk een egoïst, maar dat zijn we allemaal als coureurs. Ik was het vroeger ook.'

Russell opnieuw de betere

Tijdens de race hanteerde Russell samen met zijn team een agressieve strategie. De coureur gaf zelf toe dat het een toevalstreffer was. 'Russell had natuurlijk wat geluk met de safety car, maar ik vond hem in Miami opnieuw beter. Lewis heeft het heel erg moeilijk in de auto en hij klaagt heel veel. Hij doet dat ook als het goed gaat, maar nu had hij het nog steeds moeilijk. Het lijkt echter wel de goede kant op te gaan', aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws