Brundle ziet dat Ferrari stappen moet maken: 'Anders wint Red Bull beide kampioenschappen' Formule 1
Formule 1

Brundle ziet dat Ferrari stappen moet maken: 'Anders wint Red Bull beide kampioenschappen'

Brundle ziet dat Ferrari stappen moet maken: 'Anders wint Red Bull beide kampioenschappen'

Martin Brundle vindt dat Ferrari heel snel een betere rechtelijnsnelheid nodig heeft, want anders wint Red Bull Racing dit seizoen beide kampioenschappen. De verslaggever van Sky Sports zag dat Charles Leclerc en Carlos Sainz opnieuw ijzersterk waren in de kwalificatie, maar dat ze deze vorm niet konden meenemen naar de race. Max Verstappen kwam op de zondag als eerste over de streep en daarmee boekte hij zijn tweede zege op rij.

Ferrari had de eerste startrij veiliggesteld tijdens de kwalificatie. Red Bull wist echter keihard terug te slaan. 'Opnieuw waren Leclerc en zijn Ferrari-bolide de snelste combinatie op de baan om poleposition veilig te stellen', schrijft Brundle in zijn column voor Sky Sports. 'Maar opnieuw had Ferrari geen antwoord op de rechtelijnsnelheid van Red Bull. Het maakte niet uit of de achtervleugel open of dicht was. Als ze dat niet weten aan te pakken dan pakt Red Bull beide kampioenschappen.'

Verstappen lag na de negende ronde al op de eerste plek en die stond de Nederlander niet meer af. Het voordeel op de rechte stukken gaf de Red Bull-coureur veel lucht. 'Het was een zeer indrukwekkende en volwassen race van zowel Verstappen als Leclerc, maar de Ferrari-rijders kunnen er gewoon niet meer zo makkelijk langs. Dit geeft Max en teamgenoot Sergio Pérez heel veel ruimte om op de banden te letten. Ze kunnen rustig aan de lange termijn denken en dan keihard trappen op de rechte stukken.'

Brundle: 'Belangrijk weekend op Sainz'

Carlos Sainz wist dit weekend eindelijk weer de eindstreep te halen. Brundle zag dat de Spanjaard een goede race reed. 'Dit weekend was heel erg belangrijk voor het zelfvertrouwen van Sainz. Hij wist in de afgelopen twee Grands Prix geen raceronde te rijden en hij had weer een keiharde crash in de vrije training. Hij hield zijn hoofd koel en wist Pérez achter zich te houden die op verse mediums reed. Pérez had natuurlijk wel last van motorproblemen', besluit de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws