Russell eerlijk over strategie tijdens GP Miami: 'Was gewoon een toevalstreffer' Formule 1
Formule 1

Russell eerlijk over strategie tijdens GP Miami: 'Was gewoon een toevalstreffer'

Russell eerlijk over strategie tijdens GP Miami: 'Was gewoon een toevalstreffer'

George Russell vindt de W13 af en toe een nachtmerrie om te besturen. De bolide van Mercedes heeft niet alleen last van porpoising op de rechte stukken, maar ook in de bochten stuitert de auto van de Duitse renstal. Hierdoor wordt het extra lastig voor de coureurs om de bolide door de bochten te krijgen. Desondanks pakte Russell een verdienstelijke vijfde plek tijdens de Grand Prix van Miami.

Teambaas Toto Wolff heeft al toegegeven dat zijn coureurs een lastige auto onder zich hebben. Toch vindt Russell dat zijn teambaas de problemen te mild omschrijft. 'Toto zegt dat onze auto een diva is, maar dat is echt een understatement', wordt de Mercedes-rijder geciteerd door Express. 'Het is allemaal heel erg onvoorspelbaar. Er zit ergens wel snelheid in de auto, maar als de auto begint te stuiteren wanneer je de bocht in gaat dan is het allemaal heel moeilijk om te besturen.'

Het geluk van Russell

Desondanks wist de Mercedes-coureur dit weekend opnieuw een prima prestatie op de mat te leggen. Dat resultaat kwam niet zonder enig risico, want Russell opteerde voor een zeer gewaagde strategie. De coureur wachtte immers op een safety car-periode voordat hij naar binnen ging voor zijn pitstop. 'Je klinkt natuurlijk een beetje als een genie wanneer die dingen gebeuren, maar het was gewoon een toevalstreffer. Het was natuurlijk wel goed om als vijfde over de streep te komen.'

Na de eerste ronde had Russell echter niet verwacht dat hij zo hoog zou eindigen. De jonge Brit stond bij het ingaan van de tweede ronde op de vijftiende plek en hij werd in de tussentijd ook nog ingehaald door Williams-rijder Alexander Albon. 'We hebben uiteindelijk goede pace laten zien, maar we waren nog ver verwijderd van de snelheid die we hadden in de tweede vrije training. Dat moeten we nu gaan begrijpen, want ik pushte zo hard als ik kon', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws