Ricciardo na teleurstellende GP van Miami: 'Barcelona zou ons beter moeten liggen' Formule 1
Formule 1

Ricciardo na teleurstellende GP van Miami: 'Barcelona zou ons beter moeten liggen'

Ricciardo na teleurstellende GP van Miami: 'Barcelona zou ons beter moeten liggen'

Na twee veelbelovende races op rij verliep de Grand Prix van Miami niet zoals gewenst voor McLaren. De Britse renstal was een van de drie teams die geen punten wisten te scoren. Daniel Ricciardo was allesbehalve tevreden met het resultaat, maar is hoopvol gestemd voor de volgende races, aangezien die de MCL36 van McLaren beter lijken te liggen.

'Helaas speelde deze baan (Miami International Autodrome, red.) ons niet in de kaart. Onze zwaktepunten kwamen hier bovendrijven, daar viel weinig tegen te doen', aldus de teleurgestelde Australiër tegenover de officiële website van de Formule 1. Na enkele problemen in de kwalificatie, die leidden tot de veertiende startplek, stond Ricciardo een flinke klus te wachten om punten te scoren.

Na een lange eerste stint, de langste van alle coureurs op de mediumband, wisselde de McLaren-coureur naar nieuw rubber. Tot zijn pech kwam de safety car even later tevoorschijn. 'We hebben het nog geprobeerd op de zachte band, maar ook dat hielp niet veel. Onze auto gaat gewoon niet zo goed op dit circuit; veel lange bochten lange rechte stukken, daar moeten we wel echt aan werken. We hebben ons best gedaan en dan is het jammer dat je geen punten aan de race overhoudt.'

'Barcelona zou ons beter moeten liggen'

Na een teleurstellend resultaat gaat het vizier bij Ricciardo op de volgende race in Spanje. Hier lijkt McLaren meer kans te maken, gezien de karakteristieken van het circuit. 'Barcelona zou ons beter moeten liggen, dus daar kijk ik zeker naar uit.' Het Spaanse circuit was tijdens de eerste testdagen al gastheer. Toen leek de MCL36 goed voor de dag te komen, dus dat geeft hoop voor Ricciardo en consorten. 'We zijn wel weer aan wat punten toe', zo besluit de goedlachse Australiër.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws