Shovlin hoopvol na mindere start voor Red Bull: 'Leken eens niet het te kloppen team' Formule 1
Formule 1

Shovlin hoopvol na mindere start voor Red Bull: 'Leken eens niet het te kloppen team'

Shovlin hoopvol na mindere start voor Red Bull: 'Leken eens niet het te kloppen team'

Andrew Shovlin, de Trackside Engineering Director van Mercedes, kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste vrije sessie van het GP-weekend in Singapore. De W14 lijkt uitstekend voor de dag te komen in de longruns, maar over één ronde is er volgens de Brit nog werk aan de winkel. Shovlin is verder verbaast door de ongebruikelijke rangorde op vrijdag. Red Bull Racing lijkt voor de verandering eens niet de uitgesproken favoriet te zijn.

Lewis Hamilton en George Russell spraken na afloop van de eerste sessies van 'de beste vrijdag van het jaar'. Shovlin deelt de opvatting van zijn coureurs echter slechts gedeeltelijk. Het racetempo ziet er veelbelovend uit, maar in een persbericht van Mercedes laat de Mercedes-man weten dat er in de kwalificatieruns nog wel wat ruimte voor verbetering ligt.

'We hebben solide sessies gehad vandaag en beide coureurs waren aan het einde van de dag tevreden met de balans', begint Shovlin. 'Er is wel wat werk aan de winkel om te begrijpen hoe we de kwalificatieronde op de zachte band moeten benaderen. Het voelde namelijk niet alsof we het maximale uit de compound haalden en George (Russell, red.) kon zich later in de run verbeteren. Het racetempo was behoorlijk sterk. Het is hier altijd moeilijk om de hitte uit de achterbanden te houden, maar we lijken erbij te zitten.'

Red Bull lijkt voor de verandering niet de absolute favoriet te zijn

Door de balansproblemen van Red Bull-coureurs Max Verstappen en Sergio Pérez lijkt het Oostenrijkse team in Singapore voor het eerst in lange tijd eens niet de topfavoriet te zijn. Shovlin verwacht echter dat Red Bull de problemen tijdig weet op te lossen en rekent op een spannende strijd om poleposition. 'Ferrari zag er snel uit, net als McLaren en Aston Martin. Red Bull leek voor de verandering eens niet het te kloppen team. We gaan er echter vanuit dat ze de problemen voor zaterdag kunnen verhelpen. En dat betekent dat veel coureurs zullen strijden om de topposities op de grid. Het veld zit duidelijk heel dicht op elkaar, dus we zullen proberen om vanavond nog wat snelheid te vinden. We kijken uit naar een spannende kwalificatiesessie', aldus Shovlin.

Verstappen kan dit weekend zijn elfde zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws