Shovlin over eerste dag in Monza: 'Onze rivalen hebben meer snelheid gevonden' Formule 1
Formule 1

Shovlin over eerste dag in Monza: 'Onze rivalen hebben meer snelheid gevonden'

Shovlin over eerste dag in Monza: 'Onze rivalen hebben meer snelheid gevonden'

Mercedes-ingenieur Andrew Shovlin reageert op de eerste dag van Mercedes in Monza. De eerste training waren ze nog wel tevreden over, maar de tweede training was instabiel en niet geheel probleemloos. Volgens Shovlin hebben de rivalen van Ferrari en Red Bull Racing meer snelheid gevonden, en is er dus werk aan de winkel voor Mercedes om te kijken waar ze wat snelheid uit kunnen persen.

Met George Russell op P5 en Lewis Hamilton op P7, en dat zeker zeven tienden langzamer dan Carlos Sainz, die de dag als snelste afsloot. De coureurs hebben hun ongenoegen al geuit, voor hen was de auto niet stabiel, waardoor ze tijd verloren. 'De eerste sessie ging goed. Het leek erop dat we een auto hadden in goede vorm in zowel een ronde als een longrun. De tweede sessie was lastiger. Beide auto's leden onder een gebrek aan grip bij de achterkant', vertelt Shovlin in het persbericht van Mercedes.

'Betreffende de snelheid, onze rivalen hebben meer snelheid gevonden tussen de beide sessies. Dus hier moeten we naar kijken om te begrijpen waar we wat hebben verloren', vervolgt de Brit. Mercedes had voorafgaand aan dit weekend al verwacht dat de auto wat moeilijker zou zijn dan tijdens het weekend in Zandvoort. Het wordt mogelijk nog lastiger voor Hamilton, die achteraan start vanwege een motorwissel. 'We hebben veel om goed te maken voordat we hem in de punten kunnen krijgen', antwoordt Shovlin daarop.

De VT1-auto geeft goede hoop

'Hoe dan ook blijft het doel punten scoren met beide coureurs. Het feit dat we een goede auto hadden in de eerste training geeft ons de moed dat we hem morgen weer in die performance window krijgen', stelt de ingenieur. Mercedes-coureurs Hamilton en Russell sloten zich hier eerder al bij aan. Beide gaven aan dat er werk verricht moet worden, vooral vanwege het probleem met de doorstroming van elektriciteit naar de krachtbron. Morgenochtend moet de Duitse renstal alle zaken op een rijtje hebben, willen ze de auto goed afgesteld hebben voor de kwalificatie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws