De Vries over auto van zijn voorkeur: 'De auto van het team dat mij een contract gaat bieden!' Formule 1
Formule 1

De Vries over auto van zijn voorkeur: 'De auto van het team dat mij een contract gaat bieden!'

De Vries over auto van zijn voorkeur: 'De auto van het team dat mij een contract gaat bieden!'

Nederlandse coureur Nyck de Vries is geen onbekende meer tussen de Formule 1-coureurs. Vandaag was het inmiddels zijn derde keer dat hij een training mocht rijden voor een team. Hij heeft nu bij Williams, Mercedes en Aston Martin een training mogen rijden. Volgens De Vries verliep de training niet perfect, maar ging het wel prima. De Nederlander kan terugkijken op een leerzame sessie bij de Britse renstal.

De coureur uit het Friese Sneek is dit jaar al een aantal keren eerder op de grid verschenen, en dat telkens in een andere auto. Doordat De Vries gekoppeld is aan Mercedes, kan het team hem inzetten bij andere renstallen aangedreven door Mercedes-motoren, waaronder dus Williams en Aston Martin, maar ook Mercedes zelf. 'Het is superwaardevol en interessant om drie teams met elkaar te vergelijken', begint de Nederlander bij Motorsport.com. 'Ik doe mijn best om alles in me op te nemen. Ik wil ook graag de nadruk leggen op hoe veel waarde ik eraan hecht om bij verschillende teams ervaring op te doen.'

Door de drie trainingen die hij in totaal heeft mogen rijden, heeft De Vries al aardig wat kilometers kunnen maken. De professionaliteit is bij elk team wel gelijk, maar andere dingen verschillen. 'In de werkwijzes, de organisatie en de benadering van de doorontwikkeling zitten voornamelijk de grote verschillen', legt hij uit. Bij de vraag of hij een auto heeft die hem het beste ligt: 'De auto van het team dat mij een contract gaat bieden!' grapt de Nederlander. Zijn naam is al een aantal keren rondgegaan, betreffende een zitje in de Formule 1 volgend jaar. Tot nu toe is er nog niks bevestigd.

'Nee, het is lastig te vergelijken', vervolgt De Vries over de verschillen tussen de auto's. 'Het verschilt ook per circuit. De Mercedes was iets vergeeflijker voor fouten en had meer grip. Dan heb je ook meer mogelijkheden, want op een circuit als Monza, met de lage downforce, ben je wat gevoeliger voor kleine foutjes.' Met Mercedes heeft De Vries nog maar één training gereden. Als het team wil voldoen aan de rookietestverplichtingen, zou dat betekenen dat ze de Nederlander nog ergens in gaan zetten. Daar is nog niks over bekend.

De Vries: 'De auto was heel lastig te besturen'

De Mercedes-reservecoureur gaat ook in op vandaag. Hij heeft een goede dag gehad op Monza, op wat kleine momenten na. 'De training draaide vooral om data verzamelen voor het team, met het aerodynamische pakket bijvoorbeeld', legt hij uit. Daardoor was De Vries te zien met een aero-rake toen hij de baan op ging tijdens de eerste vrije training. 'De auto was heel lastig te besturen', vervolgt de Nederlander. 'Ik had veel blokkerende banden, maar al met al ging het wel goed. Helaas kon ik daardoor niet zien of ik alles eruit heb gehaald en ik kon niet echt aanzetten.'

Voor De Vries is de Formule 1 nog steeds een droom. Hij denkt dat hij een kans zeker verdient. 'Ik geloof dat ik een kans verdien in de Formule 1', zegt de Nederlander bij De Telegraaf. 'Maar ik ben niet diegene die de beslissingen maakt', vervolgt hij. 'De tijd zal het leren, al maak ik me niet echt druk over wat er gaat komen. In de opstapklassen heb ik ook indruk kunnen maken', sluit De Vries af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws