Shovlin tempert verwachtingen rondom updates: 'Denk niet dat we Aston Martin en Ferrari hebben ingehaald' Formule 1
Formule 1

Shovlin tempert verwachtingen rondom updates: 'Denk niet dat we Aston Martin en Ferrari hebben ingehaald'

Shovlin tempert verwachtingen rondom updates: 'Denk niet dat we Aston Martin en Ferrari hebben ingehaald'

Mercedes komt dit weekend niet met al te hoge verwachtingen naar Barcelona. Andrew Shovlin, ingenieur bij de Duitse renstal, rekent er niet op dat zijn team Aston Martin en Ferrari kan verslaan. De Brit stelt dat Mercedes op het Circuit de Barcelona-Catalunya vooral data wil vergaren over de nieuwe updates, die vorige week in Monaco werden geïntroduceerd.

Na de eerste zes wedstrijden van het seizoen is Mercedes met Aston Martin en Ferrari in een strijd verwikkeld om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. In Monaco nam Mercedes flink wat updates mee, maar Shovlin tempert de verwachtingen voor het raceweekend in Spanje. De ingenieur stelt dat Mercedes in Monaco nog geen duidelijk beeld heeft kunnen krijgen van de werking van de nieuwe onderdelen.

'We moeten erg voorzichtig zijn', zegt Shovlin in een persbericht van Mercedes. 'We moeten in Barcelona meer data verzamelen, want we hebben een nieuwe basis. Ik verwacht niet dat we Aston Martin hebben ingehaald en ook niet dat we Ferrari voorbij zijn gestoken. We gaan nu vooral proberen te begrijpen waar de auto toe in staat is en hoe we daar vervolgens op moeten inspelen. We weten heel goed hoe we moeten worstelen als we eenmaal de ontwikkelingsrichting hebben bepaald', zegt de 49-jarige Brit.

Tekenen in Monaco wel positief

Hoewel Shovlin ervan overtuigd is dat de updates niet voldoende zijn om Aston Martin te passeren, denkt hij wel dat het een stap in de goede richting is. 'We streden wel met Aston Martin en Ferrari. Ik denk dat dit positief is en misschien zelfs wel bemoedigend, want we zijn nooit echt goed in Monaco. Vorig jaar kwamen we zes tienden tekort en was de auto verschrikkelijk. Zelfs de coureurs zeiden dat toen, dus we hebben nu wel een stap gezet', sluit Shovlin met een positieve noot af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws