FIA zag positief effect van reglementswijzigingen bij crash Schumacher in Monaco Formule 1
Formule 1

FIA zag positief effect van reglementswijzigingen bij crash Schumacher in Monaco

FIA zag positief effect van reglementswijzigingen bij crash Schumacher in Monaco

De monteurs van Haas moesten weer extra diensten draaien na de crash van Mick Schumacher in Monaco. Er brak in de Monegaskische straten een versnellingsbak, en dus moest de auto van de Duitser weer gerepareerd worden. Het nieuwe vooraf bepaalde breekpunt ligt tussen de transmissie en de motor.

Schumacher heeft de nieuwe veiligheidsmaatregelen van de FIA ​​dit seizoen twee keer getest. De Haas-coureur leverde twee afschrijvingen op in Jeddah en Monte Carlo. In beide gevallen konden de monteurs van Haas de beschadigde auto repareren. Achteraf gezien was het ongeval in Monaco minder slecht voor het chassis omdat de snelheid zo'n 40 kilometer per uur lager lag, zo valt te lezen in Auto Motor und Sport.

Voor de FIA ​​zijn de kleine gevolgen van beide ongevallen het bewijs dat de dit seizoen ingevoerde veiligheidsmaatregelen werken. De nieuwe regels zorgen ervoor dat het vooraf bepaalde breekpunt naar achteren schuift bij zware schokken. De auto breekt niet meer tussen chassis en motor, maar tussen motor en transmissie. Dit is te danken aan de regeling dat de verbinding tussen de koolstofbuis en de motor werd versterkt om schade aan de tank of tankleidingen te voorkomen, zoals bij het ongeval van Romain Grosjean in 2020.

Meer dan een half miljoen dollar schade voor Haas

Voor de teams is de schade maar iets goedkoper. Een nieuw chassis kost 350.000 euro, een versnellingsbak 200.000 euro. Maar de hoeveelheid inzetbare versnellingsbakken is dit jaar beperkt. Bij Schumacher zijn er twee van de vier al kapot. Dan blijven er nog twee over voor de rest van het seizoen. Eén was al in gebruikt. Er zijn startplaatsstraffen voor het gebruik van meer dan vier eenheden.

De schade aan de bolide in Monte Carlo bedraagt ​​wederom ruim een ​​half miljoen euro, zoals eerder te lezen was in onze brokkenpiloten-rubriek. De ophanging, voor- en achtervleugels raakten ook beschadigd. Hoewel Haas ongeveer tien miljoen dollar (9,3 miljoen euro) onder zijn toegewezen budgetplafond zit, wordt langzaam het ontwikkelingsbudget aangetast.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws