Tost steunt Schumacher: 'Hij heeft meer tijd nodig' Formule 1
Formule 1

Tost steunt Schumacher: 'Hij heeft meer tijd nodig'

Tost steunt Schumacher: 'Hij heeft meer tijd nodig'

AlphaTauri-baas Franz Tost heeft iedereen opgeroepen om Mick Schumacher de tijd en ruimte te geven om te laten zien wat hij kan in de Formule 1. Zijn gebrek aan prestaties in vergelijking met zijn nieuwe teamgenoot Kevin Magnussen heeft twijfel doen rijzen over wat veel mensen zagen als de onverbiddelijke opkomst van Schumacher naar de top van de Formule 1. Deze week kreeg de Duitser welkome steun van Tost, die eerder had gezegd dat de coureur minstens drie jaar nodig had voordat hij zelfs maar een overstap naar Ferrari of AlphaTauri zou moeten overwegen.

'Je moet Mick nu niet te snel afschrijven', zei Tost, die eerder Mick's vader Michael(Schumacher, red.) en oom Ralf(Schumacher, red,) had begeleid in hun vroege dagen in de F1. 'Ik blijf in hem geloven', vertelde Tost aan F1-Insider. 'Je moet niet vergeten dat Mick de Formule 3 en de Formule 2 heeft gewonnen, dat gebeurt niet per ongeluk. Mick heeft misschien gewoon wat meer tijd nodig. Dat zou hij moeten krijgen. Het is pas zijn tweede Formule 1-seizoen en we hebben compleet nieuwe auto's die moeilijk te besturen zijn.' Daarmee sluit hij zich aan bij de woorden van Sebastian Vettel, zoals eerder te lezen was bij F1Maximaal.

Haas moet Schumacher steunen

Voormalig vice-president van Mercedes-motorsport Norbert Haug, die in de begindagen van Silver Arrows samenwerkte met de vader van de jonge Duitser, had ook bemoedigende woorden voor de Haas-coureur: 'Hij probeert gewoon alles uit de auto te krijgen', merkte hij op. 'Als je een paar centimeter te vroeg inlevert, kan dat vervelende gevolgen hebben. Desalniettemin zou het team hem nu moeten bijstaan', voegde hij eraan toe. Teambaas Günter Steiner sprak zich eerder uit over zijn coureur en stelt wel dat er iets moet veranderen: 'We hebben gezien wat er met Schumacher is gebeurd. Het is niet erg bevredigend om weer een groot ongeluk te krijgen. We zullen moeten kijken hoe we van hieruit verder kunnen gaan', zo sprak de Italiaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws