Viziercamera zou voor Verstappen geen problemen moeten opleveren Formule 1
Formule 1

Viziercamera zou voor Verstappen geen problemen moeten opleveren

Viziercamera zou voor Verstappen geen problemen moeten opleveren

De viziercamera moet vanaf volgend jaar verplicht in elke helm geïnstalleerd worden. Schuberth, de helmleverancier van onder andere regerend wereldkampioen Max Verstappen, zegt dat het geen problemen verwacht met de installaties van de camera's .

Vorig jaar werd er voor het eerst tijdens Grand Prix-weekenden geëxperimenteerd met een viziercamera. Dit jaar komen beelden afkomstig van een viziercamera steeds vaker voor op tv. Er is echter een probleem met de viziercamera. De camera die gebruikt wordt is namelijk ontwikkeld in samenwerking met Racing Force Group, het moederbedrijf van helm fabrikant Bell.

De camera heeft een diameter van 8 millimeter, weegt slechts 2,5 gram, en is op ooghoogte aan de binnenkant van de helm bevestigd. De camera is tot nu toe dus alleen getest met Bell-helmen. Daarom krijgen we dit seizoen alleen beelden van coureurs zoals Lewis Hamilton, Charles Leclerc, Lando Norris, George Russell en Carlos Sainz die een helm van leverancier Bell dragen.

Volgend jaar viziercamera's verplicht

De Formule 1 wil dat vanaf volgend jaar alle coureurs verplicht met een viziercamera rijden. De Formule 1 zei daarover: 'De nieuwste generatie helmcamera’s waarmee recentelijk tijdens evenementen is geëxperimenteerd, is een groot succes gebleken. De fans reageren er duidelijk positief op en vinden het een waardevolle toevoeging aan de tv-uitzendingen van de Grands Prix. Een voorstel om de helmcamera voor alle coureurs verplicht te maken vanaf 2023 en het technische reglement daartoe aan te passen, heeft het dan ook unaniem gehaald.'

Schubert, de helmleverancier van onder andere Red Bull Racing-coureur Verstappen, wacht nog op meer informatie, maar voorziet geen problemen met de installaties van de camera's: 'We zijn klaar om ermee te gaan testen en verwachten geen problemen', laat Schuberth in een korte verklaring aan Motorsport.com weten. 'We zijn in afwachting van nadere instructies en de materialen, waaronder de camera. De F1, FOM of FIA zullen een gedegen informatieblad moeten laten rondgaan.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws