Tsunoda kan niet kiezen tussen Ricciardo en Lawson: 'Misschien Liam én Daniel. Drie zitjes!' Formule 1
Formule 1

Tsunoda kan niet kiezen tussen Ricciardo en Lawson: 'Misschien Liam én Daniel. Drie zitjes!'

Tsunoda kan niet kiezen tussen Ricciardo en Lawson: 'Misschien Liam én Daniel. Drie zitjes!'

Yuki Tsunoda zou niet weten of Daniel Ricciardo of Liam Lawson het meer verdient om in het AlphaTauri-stoeltje naast hem plaats te nemen in 2024. De Japanner ziet in beide de coureurs wel voordelen voor het team. Ricciardo heeft de ervaring, terwijl Lawson al na drie races het beste resultaat voor AlphaTauri van het seizoen, P9, pakte, aldus Tsunoda. Zelf is de Japanner ook nog in gesprek over een contractverlenging bij het zusterteam van Red Bull.

Tsunoda kan nog niet bevestigen of hij ook volgend jaar weer op de Formule 1-grid te vinden zal zijn. 'We zijn er al over in gesprek, maar het is nog niet bevestigd', aldus de Japanner, voorafgaand aan zijn thuisrace. Ook zegt Tsunoda geen enkele voorkeur te hebben voor wie er in het tweede zitje naast hem komt: Ricciardo of Lawson. 'Ik weet het eerlijk gezegd niet. Ik denk dat er van beide kanten pluspunten zijn. Daniel (Ricciardo, red.) brengt zeker meer ervaring met zich mee. Hij heeft veel feedback en vergelijkingen gegeven, hij kan absoluut gedetailleerder praten over hoe de auto zich gedraagt. Dat helpt de engineers enorm. En ik denk dat de engineers ervan houden, met name hoe hij praat en hoe hij van de ontwikkelingskant heeft geholpen. Dus als het team de auto wil ontwikkelen om competitiever te zijn, dan misschien Daniel.'

Tsunoda kan echter ook zien waarom Lawson een goede keuze zou zijn voor het AlphaTauri-stoeltje naast hem, maar vindt dat Ricciardo benadeeld werd door het moment waarop hij terug in de Formule 1 kwam, zegt Tsunoda tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Liam (Lawson, red.) heeft in de eerste drie races direct goede prestaties neergezet. En hij boekt waarschijnlijk nog steeds vooruitgang. Dus wat betreft prestaties... Ik heb natuurlijk maar twee races met Daniel (Ricciardo, red.) gereden en dat was waarschijnlijk niet echt het beste moment voor AlphaTauri.' Volgens de Japanse coureur was de bolide beter tijdens de races waarin Lawson in de auto plaats mocht nemen. 'Toen Liam in de Formule 1 kwam was de auto, in Monza en Singapore, best goed. Dus ik denk dat hij een goed moment had [gekozen].' Lawson werd opgeroepen om Ricciardo te vervangen tijdens het Grand Prix-weekend in Zandvoort, nadat de Australiër een handbreuk had opgelopen.

Tsunoda kan niet kiezen tussen Lawson en Ricciardo

Ondanks dat Lawson geluk had met de timing, wil Tsunoda de goede prestaties van de Nieuw-Zeelander niet naar beneden halen. 'Maar tegelijkertijd presteert hij zeker goed', aldus Tsunoda. 'Van AlphaTauri weten we dat het een juniorteam is. Ik denk dat er meer risico bij komt kijken als we aan de resultaten over het algemeen denken. Het hangt ervan wat zij (de Red Bull-top, red.) ervan denken. Als zij betere resultaten willen hebben, dan zou Daniel (Ricciardo, red.) waarschijnlijk makkelijker zijn. Hij heeft meer ervaring en kan die resultaten pakken, maar Liam (Lawson, red.) weet je... Ik weet het niet.' Tsunoda vindt het een moeilijk besluit om te maken, en durft daarom geen definitieve keuze te maken voor één van de twee coureurs: 'Ik ben bang om het te zeggen...'. Wat uiteindelijk ook de keuze wordt, Lawson heeft wel de eer om het beste resultaat voor AlphaTauri van het 2023-seizoen tot nu toe te hebben geboekt, beaamt ook Tsunoda: 'Ik heb nooit de negende plaats gepakt, dus ik zal hier wel stoppen. Misschien Liam én Daniel. Drie zitjes!', sluit de Japanner grappend af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws