Tsunoda tekent nieuw contract bij Red Bull-familie, vrije stoeltjes worden schaarser Formule 1
Formule 1

Tsunoda tekent nieuw contract bij Red Bull-familie, vrije stoeltjes worden schaarser

Tsunoda tekent nieuw contract bij Red Bull-familie, vrije stoeltjes worden schaarser

Helmut Marko gaf het eerder deze week al aan dat Yuki Tsunoda zich niet al te veel zorgen hoefde te maken over zijn toekomst bij Visa Cash App RB, en inmiddels is de Japanner bevestigd bij het team voor 2025. Nadat Sergio Pérez een nieuw contract tekende bij Red Bull Racing, waren er voor Tsunoda niet al te veel andere opties meer. Tsunoda heeft een contract van één jaar getekend, en blijft tot en met 2025 bij de Red Bull-familie.

Tsunoda presteert al het hele seizoen sterk, en heeft negentien punten verzameld, tegenover de vijf punten van teamgenoot Daniel Ricciardo. Ook in de kwalificaties is het verschil met 7-1 groot. Nadat de kans op een Red Bull-stoeltje voor 2025 definitief in rook opging voor de kleinste coureur van het Formule 1-veld, was een contractverlenging bij RB logisch.

De Japanner debuteerde in 2021 in de Formule 1. Na een goede debuutrace, luidde een kwalificatiecrash in Imola een zwakkere periode in. Door de jaren heen is Tsunoda steeds sterker gaan presteren, en na het vertrek van Pierre Gasly naar Alpine is hij de onbetwiste kopman van het tweede Red Bull-team. Tsunoda heeft in principe alleen een deal voor 2025 en is in 2026 dus nog vrij om naar een ander team te vertrekken.

De tekst gaat verder onder de Tweet.

Tsunoda trots

Uiteraard was Tsunoda blij dat hij in de stoelendans zekerheid voor komend seizoen heeft. 'Ik ben heel blij dat ik bij RB blijf, en het is een fijn gevoel dat mijn toekomst al zo vroeg in het seizoen bepaald is', vertelde Tsunoda in een reactie op het nieuws. 'Ik wil dan ook iedereen bij Red Bull en Honda bedanken. Zij hebben een hele belangrijke rol gespeeld in mijn carrière, en dat blijft in de toekomst ook. Het is geweldig dat iedereen het harde werk van mij waardeert, en dat het team gelooft dat ik het team vooruit kan helpen. We hebben al duidelijk stappen gezet dit seizoen, en het motiveert mij ook om altijd alles te geven.'

Ricciardo versus Lawson

Voor het tweede stoeltje zal de strijd nu verder losbarsten tussen Ricciardo en reservecoureur Liam Lawson. De Nieuw-Zeelander mocht in 2023 al vijf races rijden als vervanger van Ricciardo, die een handbreuk opliep in Zandvoort. Lawson maakte in zijn uitvalbeurten een goede indruk, en het zwakke en wisselvallige optreden van de 34-jarige Ricciardo heeft de druk omtrent zijn toekomst verder verhoogd.

Marko gaf eerder al toe dat Lawson contractueel vrij is om bij een ander team te tekenen, als hij geen vast stoeltje krijgt in 2025 bij één van beide Red Bull-teams. De laatste weken zijn er steeds meer contracten getekend, en dus worden de vrije plekjes alsmaar schaarser. Mercedes heeft nog één vrij stoeltje, net als Williams, Sauber (Audi), en RB. Haas en Alpine hebben nog twee vrije stoeltjes, al schijnt Oliver Bearman inmiddels een Haas-contract getekend te hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws