Update | Binotto laat zich uit over Racing Point-protest Formule 1
Formule 1

Update | Binotto laat zich uit over Racing Point-protest

Update | Binotto laat zich uit over Racing Point-protest

Nico Rosberg is aanwezig bij de Grand Prix van Spanje. De enkelvoudig wereldkampioen zit in de commentatorenstoel maar heeft ook rondlopen op de paddock. Hij komt met een feitje over Ferrari dat uitspraken van Mattia Binotto in Barcelona aardig tegengaat.

Binotto gaf op Circuit de Barcelona-Catalunya aan dat er noodzaak is voor meer transparantie in de Formule 1, meldt Rick Winkelman via Ziggo Sport, evenals Formule 1-journalist Joe Saward op Twitter.

'Zonde dat hij daar in 2019 niet zo over dacht', meldde Saward vervolgens cynisch. Binotto deed deze uitspraken in verband met het Racing Point-protest, waar Ferrari zich momenteel ook mee bemoeit.

Hypocriet Ferrari

Meerdere keren is het aangehaald dat de bemoeienis van Ferrari met de Racing Point-zaak wat hypocriet is. Vorig jaar overtrad Ferrari de regels met betrekking tot de brandstoftoevoer naar de motor, om vervolgens de details geheim te houden.

Rosberg komt in gesprek met Sky Sports F1 zelfs met een feitje dat alleen nog maar bevestigt dat er vorig jaar bij Ferrari niet helemaal volgens de regels gewerkt werd: 'Ferrari vertelde mij net dat bijna al het tijdsverlies vanwege de motor is.'

Update 18:35u (14/08) | Binotto laat zich uit over Racing Point-protest

Mattia Binotto heeft zich ook na de tweede vrije training van de Spaanse GP uitgelaten over de Racing Point-zaak. Hij wil als protesterende partij niet te veel details kwijt, maar wil wel graag openheid van zaken wat betreft de RP20-bolide, die al dan niet illegaal zou zijn.

'Ik denk dat er verdere verduidelijkingen nodig zijn', zegt Binotto tegen RaceFans.net. 'Ik denk dat de beslissing van het hogere hof de discussies op doet laaien.' Dat zou dan niet alleen gaan over de mogelijk gekopiërde brake ducts van Racing Point, maar over het kopiëren van auto's in haar algemeenheid. 'Dat is waar we echt duidelijkheid over willen.' (Foto: Ferrari F1 Team)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws