Update I | 'Whyte dreigt faillissement Rich Energy aan te vragen' Formule 1
Formule 1

Update I | 'Whyte dreigt faillissement Rich Energy aan te vragen'

Update I | 'Whyte dreigt faillissement Rich Energy aan te vragen'

Haas' titelsponsor Rich Energy mag het huidige logo vanaf 18 juli niet meer op de auto’s opvoeren, zo heeft het hooggerechtshof bepaalt. Daarnaast moet Rich Energy eigenaar William Storey ook openheid van zaken geven in de sponsorovereenkomsten die het bedrijf gesloten heeft met het Amerikaanse team.

Dat meldt Motorsport.com dinsdag. Het Britse ATB Sales Limited had een rechtszaak tegen Rich Energy aangespannen omdat het logo van de energiedrankfabrikant grote gelijkenissen toont met hun premiummerk 'Whyte'.

1 augustus moet sponsorinformatie openbaar zijn

Storey heeft tot 1 augustus de tijd om informatie te verschaffen. Tot 18 juli heeft Rich Energy nog de tijd om toestemming te vragen om in beroep te gaan. De laatste races heeft het bedrijf de logo’s al in de ban gedaan op de auto’s van Romain Grosjean en Kevin Magnussen.

Update I | 20.05 uur – 'Whyte dreigt faillissement Rich Energy aan te vragen'

De Britse fietsfabrikant Whyte Bikes zou gedreigd hebben het faillissement van Haas-sponsor Rich Energy aan te vragen nu de energiedrankfabrikant de juridische kosten niet zou hebben betaald nadat het de rechtszaak omtrent plagiaat verloren heeft.

Dat schrijft Motorsport.com vrijdag. De deadline waarin de legale kosten zouden moeten worden overgemaakt aan Whyte Bikes, zo’n veertigduizend euro, is namelijk verlopen.

Whyte zou nu opnieuw juridische stappen ondernemen om het bedrag van Haas te kunnen vorderen. Ook dreigt het bedrijf het faillissement van Rich Energy aan te vragen, inclusief dat van CEO William Storey.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws